Aktuellt

Utspring och soffhäng

När årets sista dag anländer har jag 8 km kvar till mitt mål på 300 mil. Men vem kan motstå Lund Runt sådär på självaste nyårsafton? Trots att distansen mäter 28 km och att jag därmed kommer övertrassera mitt årsmål.

Det är många som lyckas motstå frestelsen. Av alla Skånes löpare är det faktiskt bara 5 som dyker upp till start. De som förhandlat bort fixet inför kvällen, eller haft lyckan att bli bortbjudna till dukat bord.

Av de fem som startar är vi tre som tar oss hela vägen. Inget jättekalas alltså men ändå väldigt trevligt. Så där så att jag missar när klockan piper 300 mil och inte riktigt förstår var 28 kilometer tog vägen så fort.

Fredrik möter upp i mål och vi fortsätter fira vårt nyår på Love Coffee med en latte och en grönkålssoppa. Det är så mysigt att jag aldig vill gå därifrån. Men det är ju ett nyår som väntar.

Vi firar själva i år. Med regeln att vi INTE får äta middag i mjukisbyxor. Men ingen regel säger att man inte får somna i soffan. Därför slumrar jag en stund och vaknar abrupt när Sissel Kyrkjebø tar ton. Det är över min decibel så här mitt i natten.

Vid tolvslaget är vi fullt vakna. Med örhängen, blus och mjukisbyxor. Tittar på raketerna, skålar ut det gamla och gör oss redo för 2024.

Men jag börjar med löpvila. Så att jag håller för ett lika grymt nytt år.

Gott nytt alla! Eller är det nu man ska säga God fortsättning. Eller sa vi det mellan jul och nyår? Jag lär mig aldrig….

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  1 januari, 2024 kl 23:29

  Vilken fantastisk avslutning! Jag hade gärna varit med på den! Efterfesten också! (Jag hade pyjamas på mig kl 24. haha) Och stort grattis till ditt mål!

  • Svara
   Anna
   3 januari, 2024 kl 20:54

   Haha, vi får slå våra påsar i hop nästa år så vi slipper hamna i pyjamasträsket!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.