Aktuellt

Löpare är inte gjorda av socker

Jag vaknar till ett väder som är själva definitionen av elände. Det snöar på tvären och blåser så det viner i friskluftsintagen. Vettiga människor jobbar hemma och gör allt för att slippa gå ut.

Men jag är kaffesugen och pälsar på mig alla kläder jag äger. Människokläder that is. Traskar iväg till kaffebaren mellan två möten. Ser väderångest i alla blickar jag möter. Plötsligt hör jag två glada röster mitt i misären. Och lätta klafsande i steg i snömodden. Det är två löpare som springer och snicksnackar. Som om ovädret inte fanns.

Då bestämmer jag mig. Jag ska också springa. För det är förmodligen det enda sättet att bli riktigt glad i ett väder som detta. Frågan är hur underlaget ska hinna bli på sex timmar tills jag slutar jobba. Håller mig uppdaterad på Strava och ser att folk minsann varit ute både till lunch och därefter. Då ska det väl funka för mig också…

Stundtals går det bra, lika ofta slirar jag omkring som självaste Bambi. Jag väljer cykelväg istället för gångväg och får slänga mig till sidan för att undvika frontalkrock med lådcyklar. Under korta sträckor kan jag hitta något som kallas flow men för det mesta hoppas jag att det ska se bättre ut efter nästa krök.

Ändå är jag glad. För att jag tar mig ut och genomför. För att luften är härlig och snön ändå fin. För att jag möter så många löpare där ute. Med den där fånigt lyckliga blicken. Och den där nicken i samförstånd över det galna vädret.

Löpare alltså. Gjorda av stål.

5 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  18 januari, 2024 kl 21:15

  Vill lägga till hundägare. :-)

 • Svara
  Olof
  19 januari, 2024 kl 13:48

  Misstänker att jag är en av lunchlöparna du hänvisar till. Var minst lika inställd som du på att det skulle bli ett pass man kunde prata om i juni, när man springer på Ribban i underbar sol och undrar var de andra löparna höll hus den 17 januari.
  Men när jag väl fick ge mig ut var ovädret försvunnet och årets hittills mysigaste pass kunde inledas. Tassa fram på mjuk snö, steg som knappt hördes och obefintlig biltrafik.
  Jag kommer nog prata om rundan i juni, men mer i termer av något som solskenslöparna missat, inte undvikit.

  • Svara
   Anna
   20 januari, 2024 kl 13:15

   Det är ALDRIG lika hemskt där ute som man tror när man sitter inne och gluttar ut bakom gardinen. Det var det säkert inte idag heller, när jag bangade regnet… Fast det var inte pga regnet utan för att jag faktiskt kände mig lite sliten!

   • Svara
    Olof
    20 januari, 2024 kl 19:09

    Jo, idag var det hemskt. Kändes som om jag fick igen för onsdagen. Halt, blött, kallt, eländigt men trevligt sällskap.

    • Svara
     Anna
     21 januari, 2024 kl 18:14

     Jag ångrade inte att jag stannade hemma :D Idag blev det medvindslöpning, hyfsat isfritt, men nu längtar jag efter shorts! Baskemej!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.