Aktuellt

Klockor, siffror och statistik

Jag har en klocka som tycker jag behöver återhämta mig fast jag inte gjort något. Samma klocka tycker sen att jag återhämtat mig fint på VILODAGEN när jag i själva verket  gick upp och sprang klockan sex på morgonen. Och så säger den att jag har överlägset vO2-max….

Jag väljer med omsorg vad jag lyssnar på. Speciellt noga lyssnar jag på det där med syreupptagningsförmåga. Överlägset alltså. Hur bra låter inte det!

Då kommer Fredrik, den obotliga statistiknörden, och säger att det är klart jag är överlägsen eftersom den jämför med ALLA männskor, även de på sofflocket. Att det är ointressant fakta. Alla som tränar är ju i bättre form än slöhögarna. I jämförelse med eliten är jag ju en sopa…

Är inte det ett negativt sätt att tänka? Det är väl roligare att känna sig överlägsen än som en sopa liksom. Jag struntar väl i vem jag jämför mig med. I jämförelse med en katt är jag dessutom världsbäst på att städa och laga mat.

Så, jag fortsätter gilla statistiken i min klocka. Och fortsättar att återhämta mig springande när den ändå tror att jag vilar.

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  17 januari, 2024 kl 00:08

  Visst är de roliga de där klockorna! Min sa nyligen vid kl 18 att jag sovit för dåligt och därför ökade min återhämtningstid. Fattade ingenting. Skulle jag ha sovit mer på dagen?

  • Svara
   Anna
   20 januari, 2024 kl 13:13

   Och när jag faktiskt känner mig lite sliten säger den upp och hoppa, du är redo för allt!

 • Svara
  blåmesen
  23 januari, 2024 kl 08:54

  Jag har bara min klocka på mig när jag konditionstränar ute, och det händer numera ytterst sällan (två små barn hemma). Och ändå tycker klockan att jag har överlägset VO2-max? Antingen måste jag ha någon sorts supergener, eller så är det som Fredrik säger att den jämför med alla som inte lyfter ett finger (men hur många såna har en träningsklocka?)…

  • Svara
   Anna
   23 januari, 2024 kl 15:56

   Det är roligare att tänka att man har supergener :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.