Aktuellt

Fuskat?

Kände mig trött på vanliga löpstråken och tog tillfället i akt att åka med Fredrik till Vellinge för att springa hem. Insåg snabbt att det skulle bli värsta medvindsturen och kände lite att jag fuskade….

Börjar med en loop i Vellinge. Alla vindriktningar och riktigt isigt på sina håll. Hittills inget fuskande. Men sen börjar det…

Mellan Vellinge och Malmö har jag rak medvind i 16 kilometer och det känns ju lite fusk. Börjar räkna på det där. Tänker att jag springer på samma intensitet men att rundan går fortare. Alltså tränar jag mindre. Mattehjärnan vaknar.

Uppskattar att varje kilometer går 15 sekunder snabbare pga vinden. På 16 kilometer kommer jag ha sprungit 4 minuter kortare än tänkt. Jag tänker att jag ska lägga på dem på slutet.

Sen händer det sig att jag i vanlig ordning hamnar en massa vilse, men det har jag naturligtvis glömt bort när jag kommer hem. Därför lägger jag på de fyra minuterna som tillsammans med vilsespringet blir 2 kilometer längre än tänkt. Då har jag i alla fall kompenserat med råge. Och slipper skämmas för att jag tog the easy way idag!

Vad säger du? Är det fusk att ta en medvindsrunda, eller är det bara väldigt smart?

6 Kommentarer

 • Svara
  Orienterarkarin
  21 januari, 2024 kl 18:38

  Jag hävdar att det är smart. Sannolikt jämnar det dock ut sig över året.

  • Svara
   Anna
   23 januari, 2024 kl 15:53

   Ja man borde ju vara lite förtjänt av skön löpning efter senaste veckornas bambi på hal is :D

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  21 januari, 2024 kl 20:24

  Jag tror också att det jämnar ut sig så nej, inget fusk! Benen rör sig ju samma sträcka oavsett. :-)

  • Svara
   Anna
   23 januari, 2024 kl 15:53

   Samma sträcka fast inte lika länge…. längre flygtid liksom :D

 • Svara
  blåmesen
  23 januari, 2024 kl 08:49

  Cyklade en gång 17 mil ensam, som träningsrunda. Hade medvind som var så stark att den kanske snarare får kallas medstorm. Övernattade och tog tåget hem igen. Kändes absolut lite som fusk, men kändes också ganska bra.

  • Svara
   Anna
   23 januari, 2024 kl 15:55

   Underbart ju! vill linte ens tänka på hur det hade känts åt andra hållet. Cykling i motvind är verkligen pestigt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.