Aktuellt

Fredagssemlan: Farina

Jag springer vidare i min jakt på den perfekta semlan. Och nu är vi nära…

Farina var målet för dagen men då stället inte har mer än ett par ödsliga stolar längs väggen lämpar sig semlorna bäst för takeaway. Därför gjorde det inte så mycket att jag pga väder flyttade löpningsdelen till morgonen och sköt upp själva ätandet till eftermiddag. Vem vill springa i kraftigt regn och 15 m/s liksom. Och hur hade semlorna klarat den utmaningen…?

Anyway. Att äta hemma vid köksbordet är ju inte lika fancy som att sitta på kafé men den här semlan vägde upp det med bravur.

Bullen är lagom tuggig och smakar gott av kardemumma. Storleksmässigt är det en av de större jag ätit men den slinker ner.
Mandelmassan är ett kapitel för sig. En perfekt blandning mellan ”massa” och crunch i form av hackad mandel. Och ett uns av salt som gör den lite extra spännande.
Största plus också för att grädden är osötad och lättvispad. Precis som det ska vara för att själva helheten inte ska bli för söt.

Jag ger den 9,5 piggelinor av 10.  På söndag får den konkurrens av en hemmabakad, efter 20 km löpning. Sånt brukar smälla högt!

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  26 januari, 2024 kl 19:59

  Ser mumsig ut men jag tror på den hemmabakade!

  • Svara
   Anna
   31 januari, 2024 kl 20:50

   Hemmabakade vann! Som alltid!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.