Aktuellt

Test av halvmarabanan

Vi har arrangerat Stävie Trail sedan 2014, och till våren blir det tioårsjubileum. Som en del i festen lanserar vi en ny flashig distans: halvmarathon = 21,1 km. Tänkt som en engångsgrej, men in case of succé kan det hända att den blir kvar. Hur som haver. Folk verkar taggade, och vi också. Idag testsprang vi den 8 kilometer långa loopen som förlänger ordinarie bana till ett halvmarathon. Och alltså, vilken karusell!

Vi har världens minsta skog att jobba med och har behövt använda nästan varenda stig som finns. Utan att banan får korsa sig själv. Man kan säga att det blev lite kringelikrokigt. Och i vanlig ordning är jag bortkollrad efter första svängen.

Men alltså nöjesparker i all ära, det här är ändå bästa karusellen. Vilken otroligt härlig bana vi knåpat i hop. Eller ”VI” kanske är en överdrift. Det är Fredrik som ska ha äran. Kartnörden extra allt.

8 fantastiska kilometrar in på kontot innan det var dags för den egentliga uppgiften. Att sätta upp reflexer på den ordinarie bansträckningen. Det är ju en Lucialöpning coming up.

Så en jobbesöndag alltså. Även om visst jobb inte är så jobbigt…

Den 11 december springer vi Luciatåg i skogen. Den 3 mars är det raceday. I fall du vill komma till världsmetropolen Stävie.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.