Aktuellt

Skit kostar…

Jag fick en födelsedagstårta från ICA. En jättefin blåbärsmousseskapelse värd 168 kronor. Jag gillar inte köpetårta men för den slanten kände jag ändå att jag borde plocka ut den. Gratis kan ju trots allt vara gott…

Fast innan jag sätter tårtspaden i tårtan hinner jag se ingredienslistan flasha förbi. Lång som ett helt marathon. Där det borde stå smör, mjöl, socker, grädde, ägg och blåbär, står mycket mer rafflande saker. Det känns en throwback till kemilektionen på gymnasiet. Vi snackar trikalciumfosfater, kaliumsorbat och natriumalginat. För att nämna tre av tremiljoner…

Den smakade sjukt konstgjord. Inte ens Fredrik som är ett gottetroll av rang ville sätta tänderna i den. Så den hamnade här…

Men om det är någon annan som vill ge mig tårta så feel free. Men korta gärna ingredienslistan. I min värld är less more.

8 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  6 november, 2023 kl 19:28

  Det är verkligen läskigt när man tänker efter! Detta är ju bara en av miljarder andra ”mat”produkter.

  • Svara
   Anna
   7 november, 2023 kl 21:08

   Eller hur! Man blir verkligen inte sugen. Och jag funderar lite över ”eget bageri”. Känns mer som eget laboratorium…

 • Svara
  Hannas krypin
  6 november, 2023 kl 21:04

  Märkligt att bageri inte kan göra en tårta utan alla dessa konstiga ingredienser. Och det tillåts också att tillverka ”mat” på det här sättet. Helt skruvat. För mig är det enkelt att förstå varför ohälsan ökar,.

  • Svara
   Anna
   7 november, 2023 kl 21:09

   Jätteskumt. En tårta behöver ju nödvändigtvis inte hålla i 700 år….

 • Svara
  Anna T
  7 november, 2023 kl 08:17

  Helt sjukt! På nåt sätt känner jag mig extra lurad när det är butiksbakat – för det ger intryck av att vara mer äkta än nåt man hämtar i kyl-frysdisk och som har en hållbarhet i en halv evighet. Och så inser jag att, nä, det är inte ett dugg bättre!

  • Svara
   Anna
   7 november, 2023 kl 21:10

   Nej det här är är nog snudd på värre än det frysta. Har aldrig någonsin sett en så lång ingredienslista. Någonsin!

  • Svara
   Hannas krypin
   9 november, 2023 kl 16:34

   Påminner om min lokala butik där det står butiksbakat på en stor skylt men på innehållsförteckningen står det att det är producerat i ett helt annat land. Inte bara annan stad utan någon annanstans i Europa….

   • Svara
    Anna
    21 november, 2023 kl 13:47

    Det står ju inte att det måste vara bakat i just den här butiken :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.