Aktuellt

När man ska försöka ta en bild

Ibland tänker jag att man borde ha ett instakonto med alla misslyckade foton som blir till i jakten på en någorlunda representabel bild. Fast det kontot hade liksom blivit fullt på en eftermiddag…

Ni som av en händelse ibland lägger upp bilder i sociala medier vet säkert att det krävs minst sjumiljoner fula bilder för en normal. Eller är det bara mig det är fel på?

Som idag. Jag tänker mig en bild på bryggan i Västra Hamnen. En grådassig bild förvisso men jag har i alla fall en orange tröja som förgyller en smula.

Sätter timern och börjar springa. Då dyker det upp en svartklädd man från ingenstans och sumpar den bilden.  Jaja, nytt försök.

Sätter timern och börjar springa. Och ni kommer inte att tro mig. För plötsligt seglar en man i badrock in från vänster. Nybadad och ren men ändå. Hans stör utsikten över havet lite.

Andra favoriter utan inbördes ordning:

Blundar

Hår i hela ansiktet

Mobilen välter och fotar asfalten

Har bakåframkameran på men glömmer. Står och ser snygg (??) ut helt i onödan när jag fotar åt andra hållet

Vatten på linsen

Fokus på ett grässtrå som råkar komma i vägen

Självutlösaren är långsammare än jag. Hinner springa ur bild innan den knäpper.

Det kommer förbi någon när jag står och ser fånig ut. Med resultatet att jag ser ÄNNU fånigare ut, när jag låtsas som jag inte tar kort….

Typ så. Tar du snygga bilder?

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  7 november, 2023 kl 23:26

  Tar aldrig dåliga bilder. Haha! SKOJAR! Tur det går att deleta nu för tiden. .-) Jag klipper en massa!

  • Svara
   Anna
   21 november, 2023 kl 13:46

   Eller hur. TÄnk när man tog en bild och fick vänta en vecka på framkallning och sen var den suddig…

 • Svara
  A-mamman
  12 november, 2023 kl 21:24

  Det gör jag – med några misslyckade emellanåt :) Särskilt dyk- eller badbilder är knepiga eftersom det är pinsamt eller omöjligt om någon annan är på bryggan eller stranden, det är meckigt att kolla bilderna för att se om man fastnat på bild, samt att jag vill fota (pga gillar badbilder) men inte riktigt ändå visa mig i badkläder. Du fattat att det är knepigt.

  • Svara
   Anna
   21 november, 2023 kl 13:50

   Ja den där är lurig. Är inte heller jättebekväm att flasha mig själv i badkläder. Roligast var när vi tog badbilder i pool med utzoomningen 0,5 på iphone. Fick en underdel som såg ut att tillhöra en elefant. Proportionerna blev helt förvanskade. Hoppas jag :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.