Aktuellt

Men hallå Umeå?

Jag ska försöka bestämma mig NÄR jag ska åka till Umeå nästa gång. Eftersom jag har grav beslutsångest kom jag på en idé. Att kolla om det finns något fancy lopp under vintern och helt slumpartat välja just den helgen. Så slipper jag vela om datum samtidigt som jag får springa lopp. Nytta och nöje. Men det finns hinder på väg…

I Umeå finns inga lopp på vintern.

I den stad där bara hurtfriska människor bor. Där friluftskläder är det nya svarta och alla cyklar omkring i snömodd upp till knäna. DÄR springer man visst inte på vintern. Medan vi skåningar gör allt för att hitta vinterfeeling, i det ena grisigare loppetefter det andra.

Kan hända att det är för att man åker skidor i Umeå, men alltså, det ena behöver väl inte utesluta det andra?

Om jag ska invänta nästa lopp för min resa får jag tydligen vänta till maj, och det är alldeles försent. Så jag får väl ta fram kalendern och vela mig fram till ett datum, utan hjälp från loppkalendern.  Typiskt.

 

4 Kommentarer

 • Svara
  Marie
  21 november, 2023 kl 20:43

  IFK Umeå har en vintercup, du kan hitta datum lättast i deras Facebook, långlöpargruppen tror jag. Första loppet är redan till helgen. Eller helt enkelt bara anmäla dig till skidlopp istället.

  • Svara
   Anna
   22 november, 2023 kl 21:02

   Tack för tips. Det ska jag kolla in!

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  21 november, 2023 kl 23:26

  Finns det någon Parkrun där uppe?

  • Svara
   Anna
   22 november, 2023 kl 21:03

   När du säger det så hade de ju parkrun när jag var uppe senast. Får kolla upp så de inte har vinterstängt :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.