Aktuellt

Madrid

Vi har redan hunnit vara två dagar i Madrid, men schemat är tight och bloggpauserna få. Därför kommer här en kortkort sammanfattning. Vi har:

Sprungit en guidad cityrunda på stadens gator och torg. Lokaliserat sportaffärer, kaffebarer och pralinbutiker för framtida behov…

Testat stans kaffebarer och i topp efter dag 2 placerar sig Toma på Calle de la Palma. Så himla mysigt sälle.

 

Ätit hipsterpizza på Brett Wild, i en mysig källarlokal med visst inslag av fuktlukt. Men pizzan var god, liksom surölen. Har jag ens berättat att jag efter 50 år äntligen hittat en öl jag tycker om. Kanske för att den inte smakar öl…

Ätit frukost på dotterns favoritbageri -Alma. Här finns knappt några sittplatser men en parkbänk på torget bredvid funkar utmärkt. Jag gick loss på ett wienerbröd med ost och tomat. Lyxigt värre för den som äter havregrynsgröt 99 gånger av 100.

Utforskat en jättestor park. Eller typ naturområde. Med smala stigar, bredare stigar och en himla massa fina träd. Knallgröna Casa de Campo är verkligen skatt mitt i stan. Från dotterns lägenhet är avståndet 2,5 km så den som inte är långpasstränad fick ta elsparkcykeln till hjälp.

Lunchat på Casa Pei+. Supergoda dumplings som gjorde gott för blodsockerkurvan som vid det laget var i höjd med fotknölarna.

Besökt Pradomuseet.

Och i detta nu ligger alla nerbäddade. Laddar batterier för middagen som väntar. Vår 140-årsmiddag i form av en åttarättersmeny. Bordet är bokat klockan 20:45. Jag har tankat på med kaffe för att hålla mig vaken!

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.