Aktuellt

Favorit i repris

Jag har varit i Stockholm. Därav bloggtystnad. Det var ett späckat schema med enda möjliga chans till löpning klockan 05:50. Efter utekväll.

Jag har såklart med löparkläderna. De packas alltid först för att med säkerhet få plats. Så får man anpassa övriga bagaget efter det utrymme blir över. För det hör liksom till att springa på annan ort när tillfälle ges. Även om det blir lite tidigt, inklämt och stressigt.

Jag har lagt hela kvällen på att fundera över var jag ska springa. Är obekväm med mörkret och obekant med den stora staden. Var är det upplyst? Var är löparna? Och var är områdena jag bör undvika? Efter 30 minuter har jag bestämt mig för att jag inte vågar chansa på tipset om den mysiga slingan på Djurgården. För att ingen med säkerhet kan säga att den är upplyst. Det blir samma runda som sist: Söder Mälarstrand, Västerbron och Norr Mälarstrand.

Jag har bara tid för 10 km men vet inte hur lång rundan är. För senast blev det något vajsing med gps:en och jag fick bara 8 km och ett långt rakt streck över halva Stockholm. Men jag chansar att det är kring 10 från hotellet på Stureplan.

Stockholm är beckmörkt kl 05:50 och bara sopgubbarna är ute. Springer förbi Kungsträdgården, slottet och över på Riddarholmen utan att möta en själ.  Det känns läskigt och jag undrar vad jag gör här…

Först när jag når Söder Mälarstrand dyker första löparen upp. Jag stannar för att fota stadshuset och märker först då att klockan inte är på. Därför kommer jag inte heller nu få svar på hur lång den här rundan egentligen är…

Hade som reservplan att vända efter 5 km om det verkade bli för långt, men nu vet jag ju inte ens när 5 km är. Lika bra att öka farten för att inte riskera att missa frukosten!

Lagom till Västerbron börjar det ösregna och jag kastas tillbaka till Stockholm marathon 2012. Minns den enda personen i publiken. Han med paraplyet ut och in. Hur galet med ett sånt marathon i juni. Den somrigaste av månader. Men ändå. En Västerbro är en Västerbro och plötsligt blir jag sugen.

Ska Stockholm få äran att bli mitt nittonde marathon?

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.