Aktuellt

Bjällerklockan.com

Tog mig till Skrylle för en uppfriskande 15-kilometersrunda i det friska vädret. Dagen efter party får man passa på innan man blir trött….

Skrylle är motionsspår delux. Välpreppat underlag mitt i den härligaste höstskog. Svagt nerför hela första biten och känslan av att vara stark trots en kort natts sömn. River av första milen på en tid som får min nya klocka att jubla. ”Snabbaste milen” säger den, som förvisso bara har en dryg vecka som referens.

Jag är lite halvdöd efter de fyra backar som avslutar milspåret men eftersom femkilometersrundan börjar med samma härliga nerför hinner jag återhämta mig.

Det är mycket folk ute i spåren. Solen skiner, och i skogen känner man inte de 18 sekundmetrarna som blåser över Skåne. Ett klokt val av alla promenerare. Fast de är ju liksom lite i vägen. Går fem i bredd. Eller tar upp hela spåret med ett utdraget hundkoppel. Jag stampar i gruset, hostar och lever om för att göra folk uppmärksamma på min ankomst. Ändå skrämmer jag minst 10 söndagsflanörer, som antingen hoppar rakt upp i luften eller ropar OOO! i rena förskräckelsen.

Det är då jag får min nya affärsidé. En bjällra att ha i handen. Att plinga med när man vill komma förbi. I mitt sinne har jag redan startat import och webshop, men Fredrik tror inte riktigt på min plan. Vilken partykiller.

6 Kommentarer

  • Svara
   Anna
   17 oktober, 2023 kl 13:33

   What!!! I rosé! Hur kunde jag inte vara först?

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  15 oktober, 2023 kl 19:39

  Har tänkt samma tanke men då är risken det blir ytterligare en mångfaldig ökning av hjärtinfarkter… Om vi kan skrämmas av en harkling så vågar jag inte ens fundera klart på vad en bjällra skulle åstadkomma. :-D
  Och visst är det lustigt att folk blir rädda för löpare på löpspår!

  • Svara
   Anna
   17 oktober, 2023 kl 13:34

   Fattar inte heller. Hur kan man bli förvånad att det kommer folk och springer på ett motionspår! lika märkligt varje gång!

 • Svara
  Hasse Broomé
  16 oktober, 2023 kl 00:14

  Sorry, du är för sen med din uppfinning: https://www.run-bell.com/

  • Svara
   Anna
   17 oktober, 2023 kl 13:35

   Menåååå. Jag som trodde jag var först! Och att jag skulle bli miljonär på min uppfinning. Får väl gå tillbaka till kontorsstolen då….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.