Aktuellt

Hoppsan Köpenhamn!

Jag hade FOMO när jag såg bilderna från Cph Half. Trots att jag valt bort loppet för att jag tyckte det var för mycket folk förra året. Och för mycket kaos. Nu har jag läst kommentarerna efter årets upplaga. På danska.

Start og målområde var fuldstændig kaotisk. Der var ingen plads i startboksen, hvilket også udgør en risiko i forhold til deltagernes sikkerhed.
Gl. Kongevej er for smal til så mange løbere. Der gik 5 km før der begyndte at være plads og jeg startede langt fremme bag 1:30 ballonerne.
Og så var der for langt at gå fra mållinjen til bagageopbevaringen. Nu var det heldigvis varmt, men havde det regnet og været koldt, så er det rart hurtigt at få tørt tøj på.

Vi stod ved 20 km mærket kæmpe respekt til de frivillige der løb frem og tilbage de løb mere end en maraton for at hjælpe alle dem som faldt om. 
Men hvor er det synd og trist for de sidste par 1000 at man vælger at slukke musikken og speakeren holde op med at sige noget, de mennesker der kommer ind til sidst har også løbet en halvmaraton og dem skal man også heppe på

Totalt kaos efter løbet.
For lidt vand i målområdet og ingen bademuligheder.
Tænker I skal tale med myndighederne, lægebil mv kunne ikke komme hurtigt frem.

Tur att skriven danska är lättare att förstå än pratad. Annars hade jag inte fattat nått. Nu hänger jag i alla fall med så långt som att det var lite väl kaotiskt. I år igen. Och då blir jag ändå glad i själen att jag inte la några pengar på det.

Fast förväntar sig folk verkligen badmöjligheter efter ett lopp. Jag ser det som en grym bonus i Helsingborg, men inget jag förväntar mig. Och inget jag levererar vid mina egna arrangemang. Fast på Stävie Trail i mars är kanske inte folk så badsugna….

Sprang du i Köpenhamn? Och vad tyckte du?

6 Kommentarer

 • Svara
  Helena Z
  20 september, 2023 kl 11:48

  ”bade”: dusch. Hyfsat rimligt att förvänta sig vid större lopp, om det inte meddelats i pm att det inte finns.

  • Svara
   Anna
   20 september, 2023 kl 22:01

   Ahhhh. Språkförbistring igen. Klart att dusch är bra. Även om jag nog aldrig har utnyttjat en. Efter lopp alltså. Här hemma händer det faktiskt :D

   • Svara
    Helena Z
    23 september, 2023 kl 14:23

    Tycker mig minnas att du nämnt några gånger i dina inlägg att du duschat ;-)

    • Svara
     Anna
     25 september, 2023 kl 20:01

     Kan ha hänt :D Fast väldigt sällan efter lopp. Nog aldrig faktiskt…

 • Svara
  Johanna
  20 september, 2023 kl 13:47

  Ja hjälp, jag som tyckte det var stökigt nog förra året. Inte en kul känsla att stå mitt i en folkmassa och inte kunna ta sig någonstans. Och så läser man kommentarer där folk skriver att det var än värre i år!

  • Svara
   Anna
   20 september, 2023 kl 22:02

   Fattar inte heller hur det ens kunde vara värre än förra året! Minns när jag ville stanna och se er målgång men det gick liksom inte att kliva ur och gå MOT strömmen som gick ut ur målområdet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.