Aktuellt

När man hamnar mitt i smeten

Alltså det borde finnas väjningsplikt för söndagsflanörer när en löpare råkar planera snabbdistansen så dåligt att hon ska hålla 4:36-fart mitt i Limhamn city…

Snabbdistansen för dagen är 5 km och efter en uppvärmning på de lugnaste cykelvägarna är det dags att dra igång benen.

Det flyter fint de första två kilometrarna och jag behöver inte väja för varken bilar eller människor. Men plötsligt befinner jag mig i Limhamns centrum. Hur jag ens lyckats hamna för vet jag inte men det verkar inte finnas någon väg ut. Jag måste rakt igenom.

Vi snackar tvära svängar, trottoarkanter, rödljus, bussar och personer med rollator. För att inte tala om tre personer i bredd som vägrar flytta sig.

Jag efterlyser därför en ny trafikregel. Som ger intervallöpare fri lejd. För att undvika incidenter med sånna som jag. Som i jakt på rätt kilometertid lite för ofta springer rätt ut i gatan eller rundar en hundägare med lite för tight marginal.

Eller är det sånna som jag som borde förbjudas? Det var ju en mycket värre tanke…

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.