Aktuellt

Morgonfrustration

Här kommer behind the scenes. Det där som händer i verkligheten men inte på Instagram. En idyllisk morgonrunda på mellansvenska stigar eller bara en pestig start på dagen.

Vi befinner oss på Baggå B&B och den omtalade frukosten öppnar inte förrän 8:00. Så länge har jag inte sovit sen jag var tonåring. Därför föreslår jag en löprunda innan. Så blir man extra hungrig om nu frukosten ska visa sig vara så Top Notch som det sägs…

Baggå ligger i internetfritt land. Kommer jag vilse är det kört och jag kommer hittas fastklamrad i en hallonbuske om tre veckor. Jag har två alternativ:

1. Ta grusvägen 5 km bort och vända.

2. Följa med Fredrik på en trailslinga som enligt uppgift ska finnas i krokarna.

Jag har inget problem med första alternativet men Fredrik (som efter 31 år tillsammans uppenbarligen inte känner mig) tycker ändå att det verkar i tråkigaste laget för mig, och erbjuder sina tjänster som vägvisare på alternativ 2.

Nåväl. Vi kör på trailslingan. Och det gör jag aldrig om!

Min sinnesbild av en morgonrunda klockan 06:00 är harmoni. Det är stillhet, rytmiska steg mot underlaget och en förlängning av min skönhetssömn fast i rörelse.

Den här morgonrundan är motsatsen till allt det. För precis som i Norrland är stigarna igenvuxna här. Bäckarna översvämmade. Och jag är verkligen inte sugen på mer blöta skor och stanken av träsk i bilen sen. Till och med Fredrik surar. Han som gillar trail. Han är förmodligen också trött på allt blött, äckligt, sunkigt som hänger på varenda ledig plats i bilen. Vill. Inte. Komma. Hem. Med. Mer.

Han säger att vi ska nå grusväg snart. Det är mitt hopp. Det som gör att jag inte sätter mig ner och gråter.

Men SNART är en definitionsfråga. Den kommer aldrig, och nu tror Fredrik att vi är vilse.

Han får inte visa sånt. För så länge jag tror att han har koll är jag lugn. Nu måste jag gråta en skvätt ändå. Tröstar mig med att det finns hallon så att vi inte svälter ihjäl riktigt än. Men synd att missa frukosten…..

Efter 4 km når vi grusvägen. Det har tagit 40 minuter. Jag är arg så att det kokar. Jag har ett marathon om en månad och behöver löpträning, inte promenadträning eller övning i att hantera blöta fötter!

Ute på grusvägen nollar jag klockan. Säger till Fredrik att jag minsann ska SPRINGA 10 km nu. Att jag kommer springa och vända varje gång jag inte hittar, tills dess att jag har 10 på klockan.

Så så blir det! 10 km grusväg. Det kokar ur öronen de första tre. Sen smälter löparhjärtat, jag går in i min traktorfeeling, flyter fram till ljudet av mina andetag.

Så som morgonlöpning ska vara. Och vi hann i tid till frukosten…

 

12 Kommentarer

 • Svara
  Susanne
  6 augusti, 2023 kl 12:28

  Grusvägen ser ju mysig ut! ❤ Om man ska springa där varje gång så kan det nog bli tråkigt, men om man är på genomresa verkar den ju kanon! Kan tänka mig att frukosten var god sen.
  Hoppas alla blöta grejer torkar snart.

  • Svara
   Anna
   6 augusti, 2023 kl 12:47

   Grusvägen var underbar! Böljande och lättsprungen. Men det där andra… Har nästan ångest för att packa upp våra väskor… 😎

 • Svara
  Olof
  6 augusti, 2023 kl 12:55

  Jag tycker det är väldigt fascinerande att vi lärde känna varandra under just ett par löprundor i skogen. Förvisso var det en del grusväg, men ändå.

  • Svara
   Anna
   6 augusti, 2023 kl 13:01

   Ledsen att säga det men alltså… skånsk skog är som en välkrattad gräsmatta jämfört med vildmarken jag råkat hamna i… Skånsk Trail kan jag tycka om. Speciellt Stävietrail-terräng som i de här sammanhangen nog klassas som autobahn 😀

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  6 augusti, 2023 kl 19:46

  Fattar precis! Innan frukost har jag dessutom noll tålamod. maran kommer du dock klara även om du inte tar ett löpsteg från nu!
  (Hur var frukosten förresten?)

  • Svara
   Anna
   7 augusti, 2023 kl 20:46

   Jag svarar här också :D. Den hemmagjorda yoghurten och granolan var kanon. Hembakta brödet top notch. Kaffet var äckelpeckligt och så saknade jag frukt. Bra, men med viss potential till förbättring alltså!

 • Svara
  Johanna
  6 augusti, 2023 kl 23:03

  Haha fy så jobbigt det låter! Fattar exakt frustrationen i att inte kunna springa när man verkligen vill springa!

  • Svara
   Anna
   7 augusti, 2023 kl 20:47

   Jättehemskt ju. Speciellt när man är lite sömnig och bara vill såsa fram utan att tänka.

 • Svara
  Anna T
  7 augusti, 2023 kl 08:35

  Igenkänning! Senast var på en ”enkel” (och kort i min tanke) promenad med hunden. Maken föreslår en liten omväg i skogen. Ok då, skog är mysigt. Typ obanad terräng och vi kom lite halvvilse (eller ja, han visste vart vi var, men inte vilken som var enklaste eller närmaste vägen hem). Jag tappade humöret och muttrade alldeles för mycket, och kände mest ”det skulle ju vara mysigt ju, det här är INTE mysigt!!”. Sen kom vi hem 2 timmar senare och jag var helnöjd över att vi minsann fick oss (inkl hunden) en rejäl promenad! Man (jag) glömmer fort …

  Men vad gjorde Fredrik under de där sista 10 km undrar jag? Höll sig i bakgrunden och höll sig undan? :)

  • Svara
   Anna
   7 augusti, 2023 kl 20:48

   Haha han sprang bakom i sin takt. Och så vände jag tillbaka och fiskade upp honom varje gång det kom en korsning där jag inte visste var jag skulle….

   • Svara
    Emma
    7 augusti, 2023 kl 21:57

    Gillar din beskrivning och förstår precis, jag gjorde nästan samma sak. Ute på seglingssemester kom vi äntligen till ett ställe med möjlighet till löpning. Hittade en bra slinga på en karta och tänkte att den skulle gå lite längs vattnet och lite längs skogen. Det gjorde den inte, det var typ bergsbestigning. Var så sur över att jag intw kunde springa. Nästa gång vi kom dit sprang jag 3km rak grusväg för att sedan vända. Det var inte det minsta tråkigt

    • Svara
     Anna
     9 augusti, 2023 kl 20:51

     En miljon gånger hellre rak grusväg än att klättra, bada träsk, riva sönder underbenen och aldrig komma fram. Jag här helt med dig!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.