Aktuellt

3 x 5 km marafart. Sen Hemnet…

Aldrig har vägen från post-intervall-doppet och hem varit så lång. 2,5 kilometer men kändes som 2,5 mil. Minst. Jag måste flytta….

Någon sadist hade programmerat klockan på 3 x 5 km marafart. När solen stod som högst och sommarvärmen plötsligt hittat tillbaka. Det kan hända att sadisten var jag själv.

Jag har heller inte varit speciellt taktisk i mitt val av runda. Bunkeflostrand en onsdag eftermiddag klockan 16:30 är ingen vinstlott. Försöker hålla mitt intervalltempo utan att tappa fokus bland stressade kontorsråttor på väg hem från jobbet. Gärna med två barn i släptåg som vinglar i alla riktningar samtidigt. Vi snackar livsfara på en onsdag. Och då har jag inte nämnt bulldoggen med det milslånga kopplet…

Första två intervallerna går lite för fort. Trots att jag försöker bromsa. Det straffar sig till den tredje. Den som går längs ribban, bland sommarfirande sällskap som går 6 personer i bredd. Bland räsercyklister, fatbikes, inlines och nittioåringar. Lite motvind på det och det är dags att fälla ut hornen. Kämpar mig i mål på sista intervallen som inte alls av en slump tar slut precis vid min favoritbrygga.

Ett fantastiskt dopp och sen ska jag bara hem också. Ångesten är monumental. Benen är förvandlade till bly. 2,5 kilometer. Varför bor vi SÅ långt bort? Vi kanske borde flytta….

Hemvägen börjar med en backe. Det känns som Mount Everest. Nästa hinder är ombyggnaden av rondellen vid Lidl. Jag behöver springa en omväg på säkert 100 meter. Vet ni hur långt HUNDRA meter är? Det är ungefär som till månen och tillbaka. Hoppas på rödljus vid alla korsningar men har gröna vågen just idag. Typiskt. Det hade varit skönt att stanna…

Lyckas stappla mig hem. Nu högläge. Men det var ett fantastiskt pass!

6 Kommentarer

 • Svara
  Olof
  16 augusti, 2023 kl 21:38

  Vill du att jag håller utkik efter något i vår förening (grannföreningarna har inte fiber, så även om husen är i stort sett likadana…)?

  • Svara
   Anna
   17 augusti, 2023 kl 21:45

   Tack men jag tror det blir billigare att träna upp mig så jag orkar hela vägen hem :). Även om ert område är supernajs!

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  16 augusti, 2023 kl 22:24

  Jösses vilket pass! Jag har aldrig kört något liknande. Du är verkligen tokstark!

  • Svara
   Anna
   17 augusti, 2023 kl 21:46

   Åjo! Du är ju Queen of intervaller!

 • Svara
  Johanna
  19 augusti, 2023 kl 21:07

  Nej men skaffa en Malmö by bike-prenumeration! 250kr för ett helt år och världens smidigaste grej när man är klar med sitt pass eller helt plötsligt kommer på att man ska handla massa på vägen hem eller vill kapa några transportkilometer genom stan för att spara på det roliga till landet eller när man helt enkelt inser att man är för sen till grupplöpningen.

  • Svara
   Anna
   31 augusti, 2023 kl 09:15

   Smart! Fredrik har, men jag har inte kommit mig för. Men såklart jättesmart!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.