Aktuellt

Ronneby med guldkant

Vi ska till Ronneby för att titta på Johan Glans. För att alla skånska ställen sålde ut innan vi hann blinka. Och i vanlig ordning passar vi på att göra många flugor i samma smäll. När vi ändå åkt så långt.

Första stoppet är strax utanför Sölvesborg. Fredrik har lagt en cykelrunda som ska visa sig helt underbar. Vi slipper trafiken i Malmö och backarna i Sportstugan. Bara platt och härligt. Känner mig stark som ett troll och gläds åt att slippa växla precis hela tiden. Växla är det värsta med att cykla. Förutom att klicka in och ut skon…

55 km senare är vi tillbaka till bilen. Bara måttligt nerstänkta av regn. Byter om i bilen och tänker att ingen i hela Ronneby bryr sig om våra hjälmfrisyrer. Vi kanske till och med skapar en trend?

Har kollat ut lunchställe på White Guide. För att bara det bästa är gott nog när man är på roadtrip. Café Mandeltårtan är precis så bra som det sägs. Med ett industriområde på ena sidan är jag lite skeptisk först, men på andra sidan öppnar sig Ronneby Brunnspark. Uteserveringen är hur fin som helst, men stolarna är blöta och mer regn är på väg, så vi går in.

Äter the burrata of my life på en fantastisk tomatsallad. När jag tror att Fredrik hämtar kaffe går han loss bland bakverken. Kommer tillbaka med två fantastiska skapelser. Till sig själv! Jag offrar mig och hjälper honom lite.

När han tar första tuggan av DULCE-biskvin är det sann lycka jag ser. Vet inte när han såg så nöjd ut senast?

Vågar inte nalla för mycket men de två (eller tre, fyra, fem…) tuggorna räcker för att inse att det är riktigt fina grejer.

Och plötsligt har vi bestämt att att det är hit nästa löparäventyr ska gå. Vilken belöning att se framemot under långa löparturer!

Och nu glömde jag nästan Johan Glans bland alla bakverk. Det var guld. Såklart. Finns det ens någon roligare? Men ösregnet hade vi kunnat klara oss utan!

6 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  5 juli, 2023 kl 22:46

  Verkligen en (blöt) gulddag! Bra tips med!

  • Svara
   Anna
   10 juli, 2023 kl 16:43

   Ja du måste prova! Riktigt mysigt och supergott!

 • Svara
  Orienterarkarin
  6 juli, 2023 kl 19:59

  Jag önskar jag kunde tipsa dig om fina löparrundor i Ronnebytrakten, men mina rundors längd är sådana att de hamnar i din kategori ”inte lönt att byta om för”. 🤣

  • Svara
   Anna
   10 juli, 2023 kl 16:45

   Åjo, tipsa gärna! Man kan väl slå ihop dem i värsta fall! Finns det skog i närheten? Har inte hunnit googla men vill så gärna att det ska finnas något fint att springa. Måste ha den där burratan igen….

 • Svara
  Joanna S
  8 juli, 2023 kl 08:50

  Längtar nu ännu mer till att se Johan Glans nästa vecka i Helsingborg. Han är bara BÄST!! 👌💯🔝😊

  • Svara
   Anna
   10 juli, 2023 kl 16:47

   Du kommer att älska det! Han är SÅ rolig 🥳🥳🥳

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.