Aktuellt

Årets konstigaste träningspass

Vi ska gå på Virtuellt Body Pump på Nordic Wellness i Hässleholm. Fredrik har i vanlig ordning glömt sitt armband och vi vet att det kostar 20 kronor. Vad vi inte vet är att vi ska betala dessa pengar för ett minst sagt märkligt pass…

I receptionen får vi höra att skärmen inte fungerar men att vi gärna får gå in i salen och träna ändå. Till vår egen mobil. Fredrik undrar lite försynt om han verkligen måste betala för att träna till sin egen mobil, men jo, så är det. Jaja, det var värt ett försök!

När vi kommer in i salen ligger en tjej på en stepbräda och kör bröstlåten. Med mobilen lutad mot en pelare. Och med ljudet på. Såklart. Alla har inte hörlurarna med när man går på gruppträning. Inte vi heller.

Nu ska vi alltså börja uppvärmningen till annan musik än den hon tränar till. Vi placerar oss i andra änden av salen för att hon inte ska störas av musiken och sätter på volymen så låg att vi nästan inte hör den.

Mobilen ställer vi först mot väggen men då ser vi inte ett dugg. Vet ni hur små människor är på en mobil? Och hur man ens ser om det är ett utfall eller en axelpress som utförs? Vi får flytta den närmare och lägga den mittemellan oss.

Nu har vi en minimal skärm med ett minimalt ljud och ska förska uppbringa träningspepp. Men okej, det kan gå…

Det är då spinningen drar igång i salen bredvid och överröstar det lilla ljud vi ändå hade. Men vi kör.

En bit in på uppvärmningen börjar tjejen bakom oss flåsa järnet. Känns helt taget ur luften mitt i en långsam marklyft, men just det, hon är ju lite längre fram i passet. Kör Clean & Press så det ryker. Individuell träning i grupp. Ett helt nytt koncept.

Skönt ändå när hon är klar så vi kan brassa på volymen och höra instruktionerna. Så blir åtminstone de sista låtarna rätt utförda. Första halvan not so much. Men det burrar lite i axlarna så något har jag i alla fall gjort.

När vi går ut frågar vi om skärmen varit trasig länge och det har den. Hela veckan. Men det är visst helt omöjligt att ställa in passen…

Men jag är inte bitter. I morgon blir det glitter. För då ska jag springa. Och till det behövs varken skärm eller musik!

 

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  26 juli, 2023 kl 19:50

  Det verkar vara problem lite överallt för det är samma här. Innan var det bara spinningpassen som funkade. Nu är det tvärtom. Skumt! Ett nationellt virtuellgrupptränings-virus!!!

  • Svara
   Anna
   30 juli, 2023 kl 17:26

   Superskumt! Och i Malmö hackade filmen så man tappade två takter var tredje minut. Det blir en massa reps när man slår ihop 🤷‍♀️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.