Aktuellt

Stävie Frontyard – ”race report”

Jag gillar att skriva race reports fast jag inte rejsat. Därför gör jag det. En frihet man kan ta sig på sin egen blogg!

När alla andra rejsade chillade jag och Fredrik omkring i tävlingsområdet. Snackade med funktionärer och lyssnade på rolig musik. Att vara tävlingsledare på ett Frontyard är verkligen höjden av kul. Vi tar det från början…

05:00 Klockan ringer och det är dags för frukost och avfärd till Stävie. Jag är laddad, det här ska bli så kul.

Medan jag kollar av banan och banmarkeringen bygger Fredrik startområde. Funkar alltid så. Vi är ett väloljat maskineri. Men jag har missat på detaljerna. Det har regnat hela natten och gräset (som inte finns i mars när vi kör ordinarie lopp) är dyngblött. Dessutom är hela skogen full av mygg. Efter avslutat uppdrag är jag genomblöt med hela skorna fyllda med vatten. Dessutom kliar det överallt. För att jag glömde instruktionen jag gav till alla deltagare: GLÖM INTE MYGGSPRAY!

När de första deltagarna trillar in för nummerlappsutdelning har jag mygglappar över hela mig. Klistergubbar i fina färger. Det ska visa sig funka och jag kan slappna av. Men det är fortfarande swimmingpooler i mina skor.

I hela tävlingsområdet smäller folk upp tält, stolar, bord och picknickkorgar. Det är som världens mysigaste campingplats. Och på ett av borden hittar jag en oväntad detalj. En vitlöksklyfta. Tydligen ska den vara bra mot myggen. Smashas och insmörjs över kroppen för bästa effekt. Funkar tydligen på mygg, men säkerligen lika bra på de medtävlande, som troligen håller sig ett par meter bakom. Kanske ett vinnande koncept?

Varven är 3 kilometer långa och tiden deltagarna har på sig minskar med en minut per varv. Från ett slött 30 minutersvarv, och sen snabbare och snabbare. Medan kilometerna ansamlas i benen. Ett grymt koncept men jag slipper ju prova det själv…

Fikabordet är digert och inför varje start är det kafferep i startfållan. Inför någon av de tredje starterna har DJ Fredrik satt på Purple Rain och lämnat området för att hämta vatten. Stämningen i startfållan är lite mer sista låten innan stängning, än pepp extra allt. Han får sparken till varvet efter och ersätts av ÖNSKELÅTEN. Det blir en kul grej och det är spännande att höra vad folk går igång på innan start.

Skydive Skåne triggas inte oväntat av Skydiver. Lite mer otippat är den vuxne man som vill höra Doktor Bajskorv.

Men doktor Bajskorv är en höjdare, hela funktionärsteamet dansar loss till den medan löparna är ute på sitt varv. What happens in the tävlingsområde stays in the tävlingsområde…

Allt flyter över förväntan och snart drar det ihop sig till slutstrid. Vi har regerande banrekordhållare på plats bland herrarna, och starka namn även på damsidan. Det kommer bli fight.

På varv 20 behöver du springa i 3:40 fart för att hinna runt. Och det med 57 kilometer i benen.  En enda visar sig klara biffen.  Han ger sig runt på varv 21 och klarar det inom tillåtna 30 minuter för att få räkna varvet (men får då inte fortsätta). 21 varv och 63 kilometer. Så crazy.  Bästa dam kommer in på 17+1. Det var hon med vitlöken. Den måste ha hjälpt!

Jag tror jag har sagt det förr. Det är världsroligt att ordna lopp. Det var nog inte sista gången….

 

6 Kommentarer

 • Svara
  Maria
  19 juni, 2023 kl 16:51

  Jag hoppas jag kan vara med nästa år!

  • Svara
   Anna
   28 juni, 2023 kl 22:15

   Hoppas vi med :D

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  19 juni, 2023 kl 22:23

  Och ni är världsbäst på att ordna!

  • Svara
   Anna
   28 juni, 2023 kl 22:16

   Tack fina du! Saknade dig :D

 • Svara
  Helena
  20 juni, 2023 kl 21:27

  Johan är grym!
  Låter som en lyckad dag på alla fronter.

  • Svara
   Anna
   28 juni, 2023 kl 22:16

   Helt galet grym! Förstår inte hur man kan uppbringa den farten efter så många mil!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.