Aktuellt

Semestern invigd

Vi lät döttrarna ta bilen till Sportstugan i måndags. Tanken var att vi skulle cykla upp idag, och väderprognosen har gjort mig nervös under hela veckan…

SMHI har varierat prognosen mellan regn, ösregn, regnskur och åska. Inget särskilt lockande, men alternativet TÅG kändes som ett o-fancy sätt att starta semestern. Så vi beslutade oss för att chansa.

Kliver upp klockan 7 för att komma iväg innan det värsta regnet. Men plötsligt är regnet som bortblåst ur prognosen. Och verkligheten. Vi får faktiskt inte en enda droppe!

I vanlig ordning är det excelnörden och sifferfreaket som beslutar om när fikapausen ska ske. Det är vid 60 km. Oavsett var det råkar vara.

60 km är mitt på en stor väg (såklart!) och jag tvingas att bryta sifferlogiken och cykla en kilometer till. För att det finns en kyrka där och Fredrik säger att det alltid finns bänkar vid kyrkor…

Det gör det inte. Men det finns en stenmur som funkar. Det finns också en kyrkvaktmästare som drar igång en gräsklippare och en lastbillschaffis som några minuter senare startar sin lastbil och låter den gå på tomgång.

 

Det blir inte världens mysigaste fika!

Men vi har bara 28 km kvar nu. Till lunchen som döttrarna lagat och som står färdig på bordet.

Självaste höjden av semesterlyx!

 

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  21 juni, 2023 kl 20:54

  Skönt att det inte bara är vi som lyckas pricka mindre fancy fikaställe! :-D

  • Svara
   Anna
   28 juni, 2023 kl 22:18

   Det händer oss hela tiden. För att vi bestämmer att vi ska äta efter en viss distans. Och det råkar alltid vara ett fult ställe. Och så har vi passerat något jättefint precis innan, men tänkt att det var för tidigt….

 • Svara
  Hannas krypin
  22 juni, 2023 kl 09:35

  Härlig start på semestern. Minus stenmuren och lastbilen då… :-)

  • Svara
   Anna
   28 juni, 2023 kl 22:19

   Jag fattar inte. Det händer varje gång. Varför måste någon köra gräsklippare precis när vi ska fika liksom?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.