Aktuellt

Salmoonish – aldrig mer!

Vi äter mycket vegetariskt men väldigt sällan fejk-kött. Men när den lokala butiken rear ut SALMOONISH frestas den numera ekonomiskt medvetna Fredrik att testa. Han shoppar loss på ett paket och googlar fram ett recept på Poké Bowl med fejklax.

Redan när ”laxbitarna” börjar tina på diskbänken sprider sig en skum odör i köket. Som lukten av gammal död lax. Förvisso trovärdigt, men det är kanske inte just den smaken av lax man söker. Vi tänker ändå att mango, picklad gurka, avokado och chilomajo ska rädda biffen. Eller laxen. Men nej.

På en mysig picknick vid havet, efter ett kvällsdopp i nittongradigt vatten, sätter vi tänderna i kvällens middag. Och kräks en smula inombords. Av känslan av att äta gammal fisk.

Alltså jag fattar varför det var 60% rea. Och fast jag vanligtvis vägrar att slänga mat, kommer jag göra undantag till morgondagens rester. Jag kommer pilla ut varenda bit och slänga.  Aldrig någonsin mer kommer jag ta Salmoonish i min mun. Gör inte det du heller.

Detta inlägg är inte sponsrat av Salmoonish. Fast det kanske var uppenbart…

3 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  5 juni, 2023 kl 22:17

  Vad tråkigt! Men tack för varningen!

  • Svara
   Anna
   7 juni, 2023 kl 21:13

   Har aldrig smakat något så fruktansvärt. Varför vill man ens efterlikna rutten lax liksom?

 • Svara
  Henry
  23 december, 2023 kl 14:48

  De är till för att stekas.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.