Aktuellt

Change of plans

Mitt framför näsan på mig blev Kävlinges kyrkor plockade och jag fick ändra plan. Missade nostalgitrippen i vår gamla hemort och fick njuta av tre andra kyrkor i stället. Men mest njöt jag av högsommarvärmen. Har jag sagt att jag älskar sommar?

Tar tåget till världsmetropolen Furulund. Där väntar en fantastisk löptur över böljande landskap, in till Lund som är slutdestination för dagen. Den andra kyrkan på rundan ligger i Västra Hoby som måste vara världens sötaste plats. Har alltid älskat den. Har ni vägarna förbi så måste ni springa genom den yttepyttelilla byn med de miljoner blommorna.

Hur som haver. Det är i Lund det händer.  Det är under St Hans högsta backe vi dukar upp Poké Bowlsen och korkar upp Ramlösan. Äter rabarberpaj och dricker termoskaffe. Alla utom jag, som dricker termos-is-latte. Medan vi blir mätta i magen studerar vi alla som svettas. De som har utomhusträning med gummiband, de som springer backintervaller, och de som vandrar med stavar och ryggsäck.  Men kanske allra mest förundras vi över den som rejsar uppför backen i klänning och handväska…

När klockan närmar sig åtta är det fortfarande t-shirt väder. Har jag sagt att jag älskar sommar….?

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  9 juni, 2023 kl 23:58

  Jag hade lätt kunnat vänja mig vid sommar året runt! Eller tänk om det åtminstone kunde vara m er sommar än ”det andra”

  • Svara
   Anna
   13 juni, 2023 kl 15:03

   Ja vad är ens det andra. En enda lång höst…. Sommar året runt hade varit min grej. Möjligen lite vår också. Och vinter på julafton.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.