Aktuellt

Vi måste prata skor!

Vi måste prata skor fast som omväxling inte löparskor. Vi måste prata människoskor….

Jag hatar att ha ont i fötterna och äger knappt spetsiga skor eller skor med klack. Sneakers är min bästa vän, och jag vaknar glad varje dag som sneakersmodet håller i sig. Men nu ska jag ju på fest med dress code ”cocktail chic”….

Och det 1,5 dygn före Köpenhamn marathon. Det är liksom inte läge för skoskav och träningsvärk i vaderna.

Folk jämför klackar och coola skor. Jag drömmer om sneakers men har sträckt mig till platta ballerinaskor. Och kompenserar med världens största örhängen. För öronen springer man inte med.

Nu ska jag bara lyckas ta mig hem från festen innan den slutar kl 02. Helst utan att någon märker det och tycker att jag är en tråkmåns. Jag har ju världens bästa ursäkt men vet inte om den är legitim eller liksom själva definitionen på tråkmåns, för de som inte springer….

Vad säger ni? Är det normalt att tulla lite på partyfeelingen för att kunna springa?

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  9 maj, 2023 kl 19:01

  Nu för tiden är det ju superinne med jympa-dojjor till klänning! Jag kan inte ha något annat och passar det inte de övriga gästerna får de väl blunda. Helt ärligt är det säkert ingen som märker vad du har på fötterna. Hur mycket kollar du på folks skor t ex?
  har inte heller några problem med att gå hem tidigt. Jag är nästan alltid först att lämna! Haha

 • Svara
  A-mamman
  9 maj, 2023 kl 20:22

  Alla kommer bli så impade av att du ska springa maraton så att de schasar hem dig vid 22-tiden!

 • Svara
  Johanna
  10 maj, 2023 kl 15:41

  Alltså nu är jag ju en sån där hardcore minimalistsko-löpare, men det har faktiskt börjat komma sjukt fina barfotaskor! Finns SÅ många fina sandaler från Shapen barefoot och även Belenka, båda tjeckiska eller slovakiska märken. Tips att kolla in och beställa till en annan gång, så otroligt sköna och ändå eleganta så man kan vara snygg och mararedo på samma gång 😎

  • Svara
   Anna
   16 maj, 2023 kl 21:01

   SUpertack för tips! Ska kika in. Jag avskyr att ha ont i fötterna!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.