Aktuellt

Vad är en frontyard?

Jag och Fredrik har bjudit in till Frontyard i Stävieskogen den 18 juni och hoppas såklart på löparfest. Men medan ALLA vet vad en Backyard är, är Frontyard fortfarande höljt i dunkel. Vad är det egentligen?

Konceptet är enkelt. Man ska springa ett varv på 3 km. Många gånger. Och fortare och fortare för varje varv.  Det gör att alla kan vara med. För det första varvet kräver knappt styrfart.

Första varvet har du hela 30 minuter på dig. Är du runt redan efter 15 kan du vila i solstolen en kvart till starten på nästa varv. Vill du hellre ta det lugnt promenerar du i rask takt och kommer runt precis i tid att starta nästa varv. Har du tur hinner du roffa åt dig ett par chips i förbifarten.

Andra varvet har maxtid 29 minuter, och sedan minskar tiden med en minut per varv.

Ju fler kilometer du har i benen ju fortare behöver du springa. Och från att ha varit en lugn tillställning med mycket babbel och gott om tid vid mattältet, är det nu dags att vässa hornen.

När du inte hinner runt ditt varv innan nästa varv startar är du ute ur leken.

Ett rysligt spännande koncept där du behöver vara både uthållig och snabb för att ta dig hela vägen. Men där vem som helst kan vara med tillräckligt länge för att få medalj. Som just i detta lopp inte är något man hänger runt halsen, utan något man äter upp  – en bit rysligt god jordgubbstårta!

Om du vill vara med och leka finns info och anmälan här.

På vårt instakonto har vi dessutom en tävling där vi lottar ut en plats. Kolla in här om du är av den tursamma sorten!

2020 maxade vi allt och körde två lopp på raken. För att Covidreglerna inte medgav en gemensam start. Det blev ett crazy dygn som jag ännu älskar att läsa om. För en godnattsaga i soffan ikväll, läs race reporten här!

Slut på reklamen. Hade varit kul att se er där!

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  25 maj, 2023 kl 19:38

  Det är verkligen en galet rolig grej! Vem sa att löpning är tråkigt och ensidigt?

  • Svara
   Anna
   26 maj, 2023 kl 18:34

   Nej det är det verkligen inte! 🥳🥳🥳

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.