Aktuellt

Piggelina provar: Strength Development

I postmaraveckan när löparbenen chillar lite finns tid att testa nytt. Idag testade jag Les Mills nyaste koncept Strength Development!

Till skillnad från Body Pump där man gör fyra miljoner repetitioner är tanken att man ska jobba tyngre i färre antal. Mer styrkastyrka istället för uthållighetsstyrka. Jag är såld på idén. Vill ju bli stark men är sämst på att motivera mig i gymmet. Så kom igen Hulken så kör vi!

Det är läskigt med ett nytt koncept och det tar ett tag innan jag fattar hur det är uppbyggt. Vi jobbar i set med olika övningar, 40 s på varje. Man ska hinna 10-12 st. Hinner man fler får man lasta på. Jag lyckas dock inte komma ihåg att räkna en enda gång…

I första blocket blandar vi front squats, knäböj och utfall. Här finns en liten brist i upplägget. Hur mycket jag än vill kan jag inte ta tyngre än på body pump. För jag orkar inte få upp stången på axlarna… Med färre reps blir det inte jättejobbigt men det passar bra för postmarabenen.

Andra blocket bjuder på overhead extensions, bänkpress och en pressövning med fria vikter. Allt liggandes på en bräda. En combo som burrar skönt  i överkroppen så här ett par timmar senare. Här kunde jag verkligen ta så tungt som tänkt och det var en häftig känsla att säga hej till sin inre hulk….

Block tre har fokus baksida och det är en blandning av rodd, flies och rygglyft. Får kriga i fliesen och fattar inte att en femkilosplatta kan kännas som ett blyklot. Kommer jag ens kunna lyfta kaffekoppen i morgon?

På fjärde blocket är tanken att vi ska köra slut på oss, men så blir det inte. Det blir faktiskt det lättaste på hela passet. Mest för att övningarna inte lämpar sig för den med små händer…

Det börjar med en halo som är skön, och funkar med tiokilovikt. Men sen blir det pannkaka.

Frivändningar och axelpressarna blir alldeles för lätta med 5 kg, men mina händer kan inte greppa mer. Samma med biceps. Och magen är för kort tid för att hinna bli trött. Det blir som en nervarvning istället för en urladdning och jag känner mig lite snuvad på avslutningen. Tänk om man hade fått ha hantlar istället för de där klumpiga vikterna. Då hade vi snackat…

Summa summarum. En kul pass som säkerligen har potential om jag får rätt på vikterna. Jag kommer njuta av träningsvärken i morgon!

 

 

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  18 maj, 2023 kl 23:07

  Vet inte varför det inte kommit hit ännu men ska absolut testas!

  • Svara
   Anna
   23 maj, 2023 kl 20:49

   Tror det bara testkörs på ett fåtal anläggningar. Har bara varit en i Malmö som haft hittills. Så nu kom den till min klubb. I morgon testar jag igen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.