Aktuellt

Pengaleverans till fots

I samband med Stävie Trail varje år samlar vi in pengar till Ronald McDonald-huset i Lund. Idag var det dags att överlämna säcken med pengar…

Det är egentligen ingen säck. Utan mer ett utskrivet papper, instoppat i ett kuvert och sedan förseglat i en plastficka för att inte blötas ner av min ryggsvett. Som traditionen bjuder ska nämligen pengarna springas till sina nya ägare.

Dagen till ära bjuder vädergudarna på motvind hela vägen, men rapsen kompenserar för det. Alltså, hur lyxigt är det inte att få knarka lite raps under ett viktigt uppdrag. Nytta och nöje liksom. Och som det nöjet inte räcker råkar min transportsträcka passera ett soligt Love Coffe. För att orka den sista kilometern upp till sjukhusområdet känner jag mig nödd att ta en latte på uteserveringen innan jag springer vidare. Ett klokt beslut. Så. Himla. Härligt.

Jennie möter upp oss när i kommer med pengaleveransen. Vi får höra att förra årets pengasäck gått till en utomhushinderbana för barnen, som alldeles strax ska stå klar. Var årets bidrag landar vet vi inte, men vi vet att pengarna gör nytta, och det känns fint i hjärtat att kunna bidra.

21 kilometer. 37760 kronor. En massa raps och en latte. What’s not to like?

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.