Aktuellt

Jakten på en buske

Morgonpasset idag:  5 km uppvärmning. 5 minuter buskjakt. 4 kilometer marafart. 3 km nerjogg. Direkt från sängen utan att passera en hårborste…

Jag har lite bråttom för att få ihop morgonlogistiken och hinner inte få igång magen innan jag måste gå hemifrån. Det straffar sig. Under uppvärmningen vaknar den och gör ett par kullerbyttor. Jakten på en toalett (läs: buske) kan börja.

Jag har en kilometer på mig att hitta den, innan klockan piper för ökat tempo. För även om jag tillåter mig att stanna miljoner gånger under ett löppass, så är det INTE okej att stanna i en intervall. Busken måste hittas nu, och jag befinner mig i centrala Malmö. Alla buskar jag ser ligger utanför flerbostadshus med tända lampor i alla köksfönster. Här kan jag liksom inte sätta mig och förstöra folks morgonstund.

Springer lite till och hittar ett jättebuskage. Inhängnat tillsammans med gungor, rutschkanor och sandlådor. Att göra nummer 2 på en skolgård…. njae.

Till slut ger jag upp. Tänker att jag får stanna till på toaletten längs Ribban. Mitt i intervallen. Nöden har ingen lag.

Drar upp tempot. Och den där signalen från magtarmkanalen upphör att ljuda. Magen kommer i balans. Jag kommer i balans. Jag slipper leta buskar och kan fokusera på mitt löpsteg.

Hinner med både photoshoot (EFTER intervallen), och en extralång nerjogg utan att någon olycka sker.

Och Malmös skolgårdar är fortsatt ogödda. Tur ändå.

3 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  3 maj, 2023 kl 23:17

  Alltså det där är en mardröm! Ännu värre om man är i sällskap av en massa andra och det verkligen är JÄTTEbråttom! Mitt värsta ”sånt” minne är nog när jag sprang maran i Beirut och det var fullt av folk precis överallt, noll buskar och noll träd. Det fanns inte ens en blomma att gömma sig bakom! Men som sagt var, nöden har ingen lag. Jag hoppas den/de som skulle in i sina bilar kollade ordentligt var de satte fötterna… ;-)

  • Svara
   Anna
   10 maj, 2023 kl 12:37

   Hihi,jättehemskt ju! Det borde vara obligatoriskt med buskar….

 • Svara
  Joanna S
  19 maj, 2023 kl 10:27

  😂💩🙈

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.