Aktuellt

Det där med finishergrejer

Det är nästan olagligt att springa i andras finishertröjor. Såvida man inte sprungit loppet själv och typ tappat sin tröja… Men får man dricka cappuccino i en finishermugg från ett lopp man inte sprungit?

På grund av den oskrivna finishertröja-regeln lägger jag inte med några begagnade finishertröjor i second-hand-påsen som åker till Sellpy i morgon. Även om det egentligen inte spelar någon roll att Stina i Mölndal springer omkring och ser ut som hon sprungit Löparkalaset i Trelleborg. Men ändå. Det känns fel i magen.

Men alltså muggen. ÖST hade överblivna muggar från loppet 2020 som på grund av ett visst virus fick ställas in. I helgen såldes de ut till förmån för Ukraina. Jag och Fredrik köpte varsin mugg och la på lite extra på priset. För att Ukraina behöver det, för att muggen är snygg och för att det är onödigt att de står och skräpar.

Men det känns ändå lite fel. ”Proud finisher Simris Alg Ultra 60 km”.

Vad säger ni. Får jag? Om jag vänder andra sidan fram?

2 Kommentarer

 • Svara
  Orienterarkarin
  18 april, 2023 kl 21:40

  Ja, eftersom loppet var inställt och det därmed inte finns någon som har sprungit det. Det är en särskild paragraf i finisherföremålsreglementet som det går att luta sig mot här.

  • Svara
   Anna
   23 april, 2023 kl 21:10

   Tack! Det låter jättelogiskt! Vi kör på det!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.