Aktuellt

Kalorifritt

Jag älskar mat och blir galen på folk som petar i maten, kommenterar hur många kalorier den innehåller eller hur långt de måste springa för att bli av med den. Jag får frossa av sånt. Därför är det underbart att vara på löparläger. Där alla äter både en, två och tre portioner. Och INGEN pratar om kalorier!

Under min vecka i Portugal har ingen sagt:

– Oj så mäktigt det här var.

– Undrar hur länge man måste träna för att förbränna det här?

-Nu behöver jag INTE äta mer idag (efter lunch)

-Äter DU potatis?

-Jag äter inte bröd…

-Jag äter inte efter klockan 18. Jag blir så tjock då…

-Vet du hur många kalorier det är i paranötter?

Det har varit en befrielse. Men mina tre varv på buffébordet har fått förödande konsekvenser. När Fredrik tror att middagen är avslutad undrar jag var jag kan hämta mer? Jag har varit konstant hungrig sedan jag kom hem. Och blev tvungen att gå in och panikfika på vår promenad igår för att ta mig hem de sista tre kilometerna.

16:13 och mellanmålet har landat. När får jag middag?

4 Kommentarer

 • Svara
  Anna T
  28 mars, 2023 kl 11:21

  Haha, ja den där ”Nu behöver jag inte äta mer idag” är jag helt oförstående för, även om jag inte tränar hårt eller så. Det har nog aldrig hänt mig att jag är mätt fram till läggdags för att jag ätit en mäktig lunch! (För jag är en sån som kan tycka att vissa måltider är mäktiga, och att jag inte kan få i mig en tugga till och att det känns som att nån lagt tyngder i min mage. Men den känslan är ju som bortblåst vid nästa måltid :-D )

  • Svara
   Anna
   4 april, 2023 kl 21:49

   Ja viss mat är absolut mäktig. Men man behöver ju inte alltid påpeka det med det underförstådda ”nu har vi ätit för mycket, och kommer att bli jättetjocka….”
   Har jag ätit än mäktig middag är jag ofta hungrigare till frukost dagen efter. Jätteskumt….

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  29 mars, 2023 kl 19:52

  Verkligen befriande!

  • Svara
   Anna
   4 april, 2023 kl 21:46

   Jepp. Världsbäst!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.