Aktuellt

Felprogrammerat

Skulle springa intervaller igår. Och som den siffernörd jag är spexade jag till det med 5×6 minuter tröskel. För att det kändes wild & crazy och liksom HELT annorlunda jämfört med 6 x 5 minuter, som jag brukar köra. Programmerade klockan och gav mig ut…

Efter uppvärmningen drar jag iväg på första intervallen. Prickar in rätt tempo och känner mig nöjd. När jag kikar ner på klockan ser jag att den räknar ner från 1 kilometer och inte alls från 6 minuter. Jag måste ha startat fel pass!
1 kilometer går ju betydligt fortare än 6 minuter därför fortsätter jag in på vilan och sedan in på nästa intervall innan jag stoppar benen och klockan. 6 minuter gjorda.

Tanken är att jag ska starta RÄTT pass. Men rätt pass finns inte. Det är något som gått galet i överföringen och jag har bara 6 x 5 minuter eller 6 x 1 km att välja på.

Frustrationen sprutar ur öronen. Jag behöver tänka om. Jag som var SÅ sugen på 6 minuter…

Det blir 6 x 5 min. Igen.  I teorin borde jag kunna sluta efter 5 st eftersom en redan är gjord med råge. Men den där fyrkantiga hjärnan jag begåvats med har liksom svårt att avbryta mitt i detta nya pass.

Därför är jag lite extra trött när jag stapplar hem efteråt. Och undrar fortfarande hur det känns att springa i 6 minuter….

 

8 Kommentarer

 • Svara
  Hasse Broomé
  23 februari, 2023 kl 20:57

  Din hjärna är nog fortfarande trött – eller körde du verkligen 6 * 5 km?

  • Svara
   Anna
   23 februari, 2023 kl 21:50

   Haha, livsfarligt med intevaller. Man blir trött i flera dagar…. :D

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  23 februari, 2023 kl 21:46

  Jag hade varit död efter 6 x 5 kilometer. :-D

  • Svara
   Anna
   23 februari, 2023 kl 21:51

   Men hemskt vad ni mobbas :D
   Får se till att ändra texten så ni inte tror att jag är något uthållighetsmonster :D

   • Svara
    ingmarie Nilsson
    24 februari, 2023 kl 18:57

    Egentligen hade jag inte blivit förvånad om det stämde för du är en turbomaskin med en supermotor!

    • Svara
     Anna
     25 februari, 2023 kl 14:30

     En långsam dieselmotor it is. Räserfarten överlåter den till någon annan :D

 • Svara
  Mia
  24 februari, 2023 kl 09:10

  Hahaha… Detta skulle aldrig hända mig då jag springer klocklöst. Däremot kunde jag inte avsluta mitt styrkepass 19.28 igår utan freestylade fram till 19.30. Så lite siffersjuka har jag allt ändå. Det får jag erkänna.

  • Svara
   Anna
   25 februari, 2023 kl 14:28

   Haha, så skönt att du är siffersjuk du med. Det känns hälsosamt :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.