Aktuellt

Fåordigt….

Jag springer som bekant inte intevaller jätteofta men ibland händer det…

Det är under andra intervallen jag hör mitt namn. Hade det varit en vanlig slöjogg hade jag såklart stannat och snicksnackat lite. Men nu är det ju en intervall, typ lika sällsynt som julafton, och då kan jag ju inte stanna… Ropar hej och försöker se glad ut. Oklart om jag lyckas, intervaller gör ju inte underverk för ansiktsuttrycket.

Springer vidare. Och hör en cykel närma sig. Det är Olof med dotter som kommit ikapp. Jag säger något käckt om att det är trevligt med draghjälp, och draghjälpen drar upp farten till helt crazy 4:12 samtidigt som dottern berättar om en stundande basketmatch. I ett försök att inte avlida kraxar jag fram ett svar som säkert inte går att tolka. En korsning senare svänger draghjälpen av och jag får lugna ner mig lite.

När jag landat hemma på halvgolvet känner jag mig lite otrevlig. För att jag varken stannade eller var speciellt pratsam sådär mitt i löpsteget.

Och nu behöver jag hjälp i vett- och etikettdjungeln – är det oartigt att inte stanna i en intervall?

(Och till Olof. Om det blir en Tallriken Runt – late edition, lovar jag att prata sönder dina öron hela varvet runt!)

10 Kommentarer

 • Svara
  Olof
  2 februari, 2023 kl 08:40

  Egentligen skulle jag nog vilja låta traditionen dö ut nu, men samtidigt är det ju tioårsjubileum i år…
  Det får i så fall bli en söndag innan vecka 9.

  • Svara
   Anna
   3 februari, 2023 kl 15:05

   Haha, har du slarvat med dina utfall i år? :D
   Oklart vilka söndagar vi är hemma, men hoppas jag kan! Eller inte :D

 • Svara
  Olof
  2 februari, 2023 kl 19:04

  Vi har haft en diskussion vid matbordet nu och kommit fram till att om någon/några var oartig(a) så var det vi, som störde mitt i intervallen.

  • Svara
   Anna
   3 februari, 2023 kl 15:06

   Haha, nej det var bara trevligt. Jag tänkte att du kanske förstod varför jag var fåordig, men dottern måste ju ha undrat vad jag var för någon flåsig typ….

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  2 februari, 2023 kl 19:05

  Såklart det inte är oartigt! Men hur trött jag än är så bjuder jag alltid på en nick, ett kort ”hej” (eller ”tack” om någon säger något snällt) alt en lätt höjning av handen.
  Bra jobbat!Sjukt snabbt!

  • Svara
   Anna
   3 februari, 2023 kl 15:07

   Jasåklart! Samma på lopp. Man kan alltid uppbringa ett leende till någon som hejar på en!

 • Svara
  Lomma-Eva
  3 februari, 2023 kl 08:23

  Snabbis där! Och som svar på din fråga: springer jag intervaller så hoppas jag att mitt flåsande är tillräckligt högt för att folk ska fatta att ett frampressat snabbt hejande och en vinkning är allt man kan förvänta sig av mig för tillfället.
  Men en vanlig löprunda är svårare, och frågan blev aktuell senast igår. Ska jag sakta ner och promenera en stund med en bekant som börjar prata med mig och ställer frågor osv medan jag, obekvämt bakåtvriden – försöker formulera ett artigt svar för att slippa stanna? Jag lufsar ju bara fram i skönt tempo… Den är inte lätt😊!

  • Svara
   Anna
   3 februari, 2023 kl 15:09

   Haha, det var inte många sekunder i den farten. När farthållarcykeln vikt av sjönk tempot snabbt! Ja den är lurig. Är det en lufsrunda kan jag tänka mig att stanna för ett par ord, men man vill ju inte bli en halvtimme sen ut på sitt pass… då blir ju väntan på post-run-cappuccinon alldeles för lång!

 • Svara
  Staffan
  3 februari, 2023 kl 08:53

  Just under en intervall/snabbdistans eller liknande så skulle jag inte komma på tanken att stanna och prata, hur trevligt det än vore, som Ingmarie skriver, en kort nick eller ett kort ”Hej” blir det på sin höjd. Har jag tagit mig tid för att springa intervaller vill jag genomföra passet som tänkt.

  • Svara
   Anna
   3 februari, 2023 kl 15:10

   Nej stanna mitt i en intervall känns onödigt. Speciellt för en som springer intervaller extremt sällan och äntligen samlat kraft…
   Men det var ju trevligt med rullande sällskap även om jag inte var så pratsam.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.