Aktuellt

Att slippa motionera

Jag är ute på min lunchpromenad när jag passerar en bänk med två tjejer i 30-årsåldern. Jag hör inte början på diskussionen men den ena tjejen svarar: ”Ja, allt som gör att man slipper motionera är ju guld värt!”

Och då börjar jag fundera över vad som är så hemskt med att ”motionera” att man bara vill slippa det. För motion är ju liksom inte EN sak, som alla per automatik inte tycker om.  Motion behöver inte vara löpning eller annat ”långtråkigt”. Det kan ju faktiskt vara zumba, padel, Lindyhop, slalom eller vattengympa.  Hur kan man liksom vilja SLIPPA all motion?

Jag fattar inte.

De skulle bara veta vilken soluppgång jag hade, medan de slapp att motionera.

6 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  22 februari, 2023 kl 22:29

  Och tänk att det finns de som avskyr att svettas! Och få upp pulsen av att anstränga sig .
  Förstår verkligen inte…

 • Svara
  Esther
  23 februari, 2023 kl 08:44

  Jag fattar inte det heller. Det måste ju finnas nån motionsform som passar även om vi gillar olika. Finns ju så mycket. Jag vet inte hur många gånger jag har blivit ifrågesatt av arbetskollegor ” när jag ska ha riktig semester” för om man cyklar, gå, simma eller liknande på sin semester är det tydligen inte semester. Jag älskar att simma i havet, att promenera vid havet och bada, men att enbart ligga vid stranden under en längre tid och vänder mig från mage till rygg för att bli jämn brun är tråkigt. Jag kopplar som bäst av från vardagen när jag rör på mig i alla fall och jag kommer fortsätta med det, vill inte slippa motion!

  • Svara
   Anna
   25 februari, 2023 kl 14:59

   Att ligga som en plattfisk på en strand är definitivt inte min grej. Då motionerar jag tusen gånger hellre. Även på semestern! Är det inte själva grejen med semester, att man har hur mycket tid som helst att röra på sig?

 • Svara
  Orienterarkarin
  24 februari, 2023 kl 21:02

  Nejdå, inte ett dugg svårt att fatta. Om man under 12 år i skolan har lärt sig att bollar är hårda och oberäkneliga, att man hoppar kortast och lägst, springer långsammast och inte kan tämja den förbaskade bocken och idrottslektionerna varit en pina, ja då är inte ivern så stor när det kommer till motion.
  För egen del konstaterade jag dock att både orientering och friskisjympa kan vara rätt kul, men jag hade lika gärna kunnat sälla mig till motionsvägrarna.

  • Svara
   Anna
   25 februari, 2023 kl 14:31

   Skönt att du hittat något kul i alla fall. Jag tänker att det borde finnas något kul för alla. Är det trist fattar jag att man hellre låter bli!

   • Svara
    Orienterarkarin
    25 februari, 2023 kl 18:11

    Jag tror alldeles säkert att alla kan hitta något som är kul, eller åtminstone okej. Men det kan finnas många trösklar att ta sig över för att våga prova.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.