Aktuellt

Vad jag definierar mig som

Det finns cykelvägar och trottoarer. Cykelvägarna är ofta jämna och fina. Belagda med skön asfalt. Trottoarerna har förärats osköna plattor. Ojämna, hårda och som dessutom blir hala vid blotta tanken på duggregn. Här går också hundägare med sina hundar på andra sidan trottoaren, med ett förädiskt koppel spänt dem emellan. Trottoarer är livsfarliga och osköna.

Som löpare tar jag mig därför ibland friheten att definiera mig som cykel. Springer över vägen när cyklisten har grönt men inte gångaren. Som värsta rebellen.

Men jag håller mig långt ut i kanten och hoppar över till trottoaren om det kommer cyklister. I en stad full av tunga lådcykelmarodörer vill man inte precis bli potatismos. Oavsett vad man definierar sig som.

2 Kommentarer

 • Svara
  Marina
  3 januari, 2023 kl 21:34

  Jag med!

  • Svara
   Anna
   10 januari, 2023 kl 18:39

   Skönt! Då är vi två!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.