Aktuellt

Strength Development

Jag går ju på Body Pump. Trots att vetenskapen säger att det inte gör mig stark och snygg. Men för mig som inte gillar att styrketräna själv i gymmet blir jag i alla fall starkare än om jag bara springer. Jag kan till och med hitta en triceps om jag tittar med lupp. Men vet ni. Nu har Les Mills hittat på nytt. Strength Development heter klassen. Lite tyngre och lite färre repetitioner. Hur spännande som helst!

Lusläser schemat på Malmös klubbar men än har det inte dykt upp på Nordic Wellness här. Snabbast på pucken verkar man vara i Löddeköpinge där de redan haft provpass och snart drar igång. Och från de krokarna har jag visst flyttat. Så dumt!

Så jag håller tillgodo med body pumpen. Idag för första gången på hundra år pga förkylning. Och jag törs lova att jag har skaffat mig lite härlig träningsvärk till morgondagens yoga på jobbet. Kommer jag orka stå i en hund eller ska vi ägna oss åt liggande rotationer och rörlighet för ryggen tro…?

4 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  17 januari, 2023 kl 20:15

  Intressant det där med många reps vs tyngre vikter. En engelsk undersökning minns jag där man kom fram till att resultaten blev det samma och vissa gillade korta, tunga pass och andra föredrog mer Pump-lik träning. Man vill ju ha effekt av träningen – hela vitsen.

  • Svara
   Anna
   18 januari, 2023 kl 19:27

   Ja effekt är ju själva vitsen. Sen kan man ju diskutera definitionen av effekt. Om det är att bli Hulkenstark, eller få kroppskontroll, funktionell styrka eller den sköna känslan av en ordentlig genomkörare. Jag tycker jag blir starkare av Body Pump och jag ser skillnad på mina axlar t ex. Sen hade det säkerligen varit mer effektivt att gå ut i gymmet. OM jag hade gjort det. Vilket jag uppenbarligen inte gör :D

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  17 januari, 2023 kl 22:54

  Tack för tips! Låter som något för mig!

  • Svara
   Anna
   18 januari, 2023 kl 19:28

   Det verkar kul! Hoppas de drar igång i Malmö snart. Läser gruppträningsschemat lika flitigt som SMHI-progonsen numera, vill ju inte missa premiären!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.