Aktuellt

Passupplägg

Tiden går extra fort i vissa situationer. Som när jag satt på en kastrull med vatten, och bara ska fixa en grej vid datorn. Det hinner liksom koka över innan jag ens landat på stolen. Men de där två minuterna som tickar på mikron när man är hungrig… de känns minsann som tre år!

Och tiden från det att man släppt sitt sprillans nya klassupplägg tills dess att det börjar kännas uttjatat och dags att bytas ut. DE veckorna rinner fortare än vilket vattenfallsvatten som helst. Och nu är vi där…

Jag ska alltså sätta ett nytt upplägg och behöver inspo. Vilket är ditt favoritupplägg? Det kan var ett löppass också. Intervaller som intervaller liksom.

Tröskligt och långt, eller kort och hårt.  Eller en fantastisk kombo av de tu. Vad som helst duger. Men jag blir glad av logiska sifferkombinationer, stegar och jämna siffror.

Ja ni fattar. Ett cykelupplägg för en excelnörd. Musiken tar vi sen…

 

4 Kommentarer

 • Svara
  blåmesen
  18 januari, 2023 kl 02:27

  I löpning är det nog olika typer av stegar, kanske 1-2-3-4-5-4-3-2-1 minuter eller tvärtom (lång till kort och tillbaka).

  Försöker komma ihåg vad som var favoriten när jag gick på ”försäsongsträning”-spinning och minns till min fasa hur gött det känns efter de där vidriga ”norska intervallerna” 4x4min (+4x1min om jag inte minns fel) trots att jag egentligen inte är mycket för kräkintensitet…

  • Svara
   Anna
   18 januari, 2023 kl 19:30

   Älskar fyror. Hela mitt senaste pass är uppbyggt kring fyror, blandat med lite kortare intervaller. Så jag får pausa med dem lite. Men en stege hade kunnat vara kul som omväxling!

 • Svara
  Malin Ekström
  18 januari, 2023 kl 11:12

  Jag går väldigt sällan på spinning och för att jag ska gilla passet krävs att musiken är i min smak (vilket jag inser är skitsvårt att få till). Men en instruktör körde Sabatons en livstid i krig, lät oss köra med tungt motstånd, sittandes i hela låten utan speciellt mycket instruktioner. Jag gillade upplägget men jag tror att det beror på att jag gick igång på låten. Och fick gå in i en egen bubbla under ett par minuter. Plus att det blev riktigt jobbigt

  Jag vet inte om det var så hjälpsamt för dig. Men oavsett så tror jag att du lyckas skapa något härligt och utmanande. Lycka till!

  • Svara
   Anna
   18 januari, 2023 kl 19:40

   Tack tack, älskar att gå in i bubblor. Många behöver förändring typ hela tiden men jag tjöttar gärna under en längre tid!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.