Aktuellt

Höjdarnas höjdarled, östra loopen.

Vår sportstuga ligger mitt i en gottepåse med härliga vandringskarameller. Hela Hovdala-området kryllar av fantastiska leder som kan pusslas ihop precis som man vill. Idag tog vi vandringsskorna och gick ut och för att hitta en bra runda till morgondagens löpäventyr. Valet föll på Höjdarnas höjdarled. Mest på grund av det roliga namnet…

Höjdarnas höjdarled är formad som en åtta, med en loop på 13 kilometer och en kortare loop på 9. Vi startar i Boketorp som är själva midjan på åttan. Tanken är att vi ska gå båda looparna men vi hinner bara en innan mörkret kommer. Det är här ingen snabbvandrad sträcka!

Vi börjar åt fel håll jämfört med pilarna på kartan, fast det märker vi först efteråt. Men det spelar ingen roll, leden är ju uppmärkt åt båda håll. Passerar Hovdala slott och sen minns jag bara uppför.  Ganska tidigt når vi Tomestorp och en lite tråkigare sträcka på asfalt genom samhället. Vi längtar efter skogen, men snart ska vi längta efter soffan…

Så fort vi äntrar skogen finns bara en riktning. Uppåt. Jag svettas i mina långkalsonger, och fötterna simmar på ett obehagligt sätt omkring i mina alldeles för varma skor. Vi snackar promenad i maxpuls. Och då tänker jag lite ångestfyllt på det faktum att jag ska springa här i morgon!

Naturen är helt fantastisk. Det är knallgrön mossa som lyser upp allt det bruna. Det är höjder och utsikter. Som gör alla klättringar värda besväret.

På en topp med utsikt över hela världen stannar vi och äter pizzabulle innan vi traskar vidare i berg-och-dalbanan som tillslut tar oss ner på lite plattare marker.

Vi passerar ett bergrum från Kalla kriget och Hammarmölledammen med värsta coola vattenfallet. En riktigt häftig vandring som har mycket att bjuda på.

I morgon kommer Ingmarie och tanken är att vi ska ta båda looparna löpandes. Jag blir nervös när jag tänker på maxpulsen, men alltså det kommer bli grymt! Så himla fint! Och så spännande att få testa också den andra loopen.  Om det inte hinner bli mörkt…

 

 

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  21 januari, 2023 kl 20:20

  Nu blev jag n-e-r-v-ö-s!

  • Svara
   Anna
   26 januari, 2023 kl 14:20

   Helt i onödan. Det var ju inte läskigt alls :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.