Aktuellt

A swenglish yoga-kaos

Jag haft MÅNGA pass. Men dagens yogaklass går nog ändå till världshistorien som all time kaos. Så här…

Klassen före drar ut på tiden. Jag kommer in i lokalen 8 minuter innan start och hela stället luktar svett. Det är folk överallt och jag försöker smyga igång och tända ljusen medan folk lämnar.

I vanliga fall sitter alla troget utanför och väntar medan jag gör i ordning lokalen och förbereder mig. Men idag är det någon som smyger sig in. Och då följer alla efter. Medan jag försöker tända ljus med en gaständare utan gas kommer folk fram och pratar.

Någon har ont i ryggen och frågar om det går bra att yoga. Någon undrar om den ska lämna passbiljetten framme hos mig. Jättemånga till undrar samma sak. Medan jag försöker få igång ljusen och inte på långa vägar fått på mysmusiken. Stressar omkring medan frågorna haglar.  Ska man ha block? Och sen kommer den. Själva pricken över i:et. ”Kan du ta passet på engelska? Jag förstår inte svenska..”

Då finns det inte mycket yogiskt lugn kvar i denna kropp men jag försöker låtsas. Samtidigt som jag funderar på vad de vanligaste positionerna egentligen heter på engelska. Tur i oturen ändå att Fredrik tvingat med mig på en yogastreak här hemma med sin favorit-yoga-intruktör. Hon pratar engelska. ”Stand at the top of your mat with your feet hipwidth apart” ekar i mitt huvud. ”Hinge forward” är en annan klassiker. Och screaming toe pose, men den tänker jag inte göra…

Trots mina fina svengelska yogakunskaper får jag bara ur mig typ left foot och right arm. Och gärna utan krusiduller, så det blir lite lagom militärisk ordergivning av det hela. Och helt random inbakat i mina vanliga svenska instruktioner, som är lite mer målande till sin natur…

Jag är så fokuserad på right arm up och turn to the vänster att jag så här i efterhand inte har en aning vad vi egentligen gjorde. Men just i balanspositionerna flöt språket så det blev jättemycket sånt.

Helt crazy på en vanlig tuesday liksom.

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  26 januari, 2023 kl 19:34

  Haha! Jag man ana känslan men jag är helt övertygad om att den enda som tyckte det var svengelskt rörigt var du! Deltagarna var garanterat supernöjda! Särskilt den som inte kunde svenska. :-)

  • Svara
   Anna
   26 januari, 2023 kl 20:30

   Haha, så här i efterhand är det rätt kul. Men känslan när man tror att man inte kan ett enda ord yogaengelska… Hon gjorde i alla fall det mesta åt rätt håll på rätt tid. Frågan är om instruktören också gjorde det…

 • Svara
  Hannas krypin
  29 januari, 2023 kl 22:59

  Jag är tvärtom, är pilatesinstruktör och tycker instruktionerna blir lite tama och konstiga på svenska. Skulle hellre köra på engelska men jag tror inte att mina deltagare skulle uppskatta det. När jag gick min utbildning så var allt på engelska så säkert därför det känns mycket bättre…..

  • Svara
   Anna
   30 januari, 2023 kl 16:04

   Jag tycker yoga låter bättre på engelska men jag snubblar på orden när jag försöker själv. Men jag fattar hur du tänker!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.