Aktuellt

Tomtelöpning 2022

Tomtelöpning den fjärde advent har blivit en av årets roligaste traditioner. Idag var inget undantag!


Smyger ut i trappuppgången strax efter tio. I hopp om att ingen ska se mig. Lyckas dåligt. Plötsligt ska alla befinna sig i trappuppgången samtidigt. Bjällrar lite extra med mina skor och försöker se normal ut…

Genom Malmö springer sedan en alldeles ensam tomte på väg till Tomtefesten. Alla tittar. Ingen fattar. Men snart ska hela Malmö veta…

Vid halv elva lämnar ett helt tomtegäng Hylliekroken för en 20 km lång julfest. Både tidningen och SVT Nyheter är på plats.

Till skillnad från Covid-året förra året får vi nu vistas inomhus igen. Det blir skönsång på Malmö C, Triangeln och Emporia. Och såklart ringdans runt varje passerad julgran.

Vi stoppar upp trafiken, hindrar folk i sin julshopping och sjunger falskt. Ändå är nästan alla glada som kommer i vår väg. Busschauffören klappar händerna trots att han får stanna. Gamlingarna i rullstolarna strålar. Barnen jublar. Men det finns också surlortar. Som cyklar rätt genom tåget utan att bromsa. Som blänger och suckar. Och som måste ha ett väldigt tråkigt liv.

Kullarna på Kroksbäck är en extra utmaning i snö. Det blir ett steg fram och två bak. Jag drömmer om en stjärtlapp för vägen ner men på sydsidan finns ingen snö. Nog tur för den som vill ha sina hamstrings i behåll till julhelgen!

Tomtedräkten från stenåldern har nu överlevt sin femtioelfte Tomtelöpning och visar inga tecken på att ge upp. Claes Ohlsson-kvalitet när den är som bäst. Luktar inte ens illa!

Ses igen nästa år!

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.