Aktuellt

God Jul!

Julafton kom och passerade. Innehöll allt en julafton ska, men också lite spännande dramatik…

Klockan är halv åtta och gröten står på spisen. Inte tomtegröten utan varjedagsgröten, med havregryn och rågflingor.

Fredrik har bestämt sig för att tända en brasa så här på julafton men glömt någon detalj i själva processen. Den som ska se till att köldproppen i skorstenen försvinner. Därför försvinner den inte. Röken kommer inte ut och allt sipprar ut i huset.

Först luktar det som en grillkväll i skogen. Sen luktar det hela-huset-brinner, och jag får andnöd. Röster höjs på självaste julaftonsmorgon och plötsligt tittar två yrvakna ungdomar ut och frågar vad som pågår. Samtidigt som gröten kokar ner allt mer…

De blir infösta i sovrummet med två katter och den stirriga frun i huset, medan den uppjagade mannen öppnar alla fönster och dörrar.

Någonstans däremellan har någon kommit ihåg att rädda gröten, men en halvtimme senare är den seg som tapetklister. Dessutom iskall. Iskall gröt i iskallt hus blir starten på julafton 2022.

Därefter följer härliga samtal, julkalendertittande i soffan, julaftonslöpning, julmat, Kalle Anka, mer julmat, julklappar och Året med kungafamiljen…

Det enda vi faktiskt glömde var dansen kring granen. Tur att alla dansanta julgäster är kvar. Det är ju en dag idag också!

Dessutom. Havregrynsgröt gick uppenbarligen att äta kall. Men tomtegröt äts varm. Med mjölk. Ifall någon trodde något annat..  Vem gillar ens saftsås? (Nu kommer jag få hela Skåne efter mig på självaste juldagen men jag kunde inte låta bli..)

Anyway. God Jul alla som orkade läsa så här långt! Hoppas ni hade en härlig julafton med rätt temperatur på gröten och utan oväntade spänningsmoment. Fortsätt njut så hörs vi!

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  25 december, 2022 kl 19:22

  God Jul! Sportstugan ser helt fantastisk ut!

  • Svara
   Anna
   10 januari, 2023 kl 18:31

   Tack. SPÅATTTT-stugan då alltså :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.