Aktuellt

Bensin i dieseltanken

Det är fredag kväll och vi har begett oss till sportstugan för att packa upp flyttlådor och göra stället beboeligt inför stundande julhelg. Men det går inte enligt plan…

I Hasslebro utanför Höör behöver bilen tankas. Medan jag scrollar instagram hör jag ett vrål utifrån, innan bildörren plötsligt rycks upp. Hela stället luktar bensin och det är just det som är problemet. Fredrik har på sin sjuhundrafemtiofjärde tankning valt att tanka dieselbilen med bensin. Han springer ett varv runt bilen och hoppar in på förarsätet. Jag som ännu inte riktigt hunnit fatta vad som hänt och än mindre hunnit stänga dörren får en skarp order. STÄNG DÖRREN FÖR FAN!

Det är 14 minusgrader därute och bilens värme är hårdvaluta. Klockan är 20:30 och vi är mitt ute i ingenstans. Med en bil som inte går att köra…

Efter att ha ringt Volvo Assistans och beställt en bärgare återstår uppgiften att hitta någon som kan hjälpa oss därifrån. Fredriks chef blir lösningen. Bor man bara någon mil från brottplatsen får man liksom skylla sig själv, då blir man den som får samtalet…  Samtalet som inleds med: 1. Är du nykter? 2. Har du en bil att låna ut?

Chefen checkar alla boxar och svarar dessutom i jobbmobilen på fredag kväll. En exemplarisk chef!

Så vi kommer fram. Ett par timmar senare än tänkt.  Och med en mur av flyttlådor i hela vardagsrummet.

Letar febrilt efter tallrikar, bestick och det där livsnödvändiga som behövs när man är riktigt hungrig. Men hittar bara fula prydnadsaker som ingen vågat slänga när vi flyttade från Kävlinge.

Tappar modet och går och lägger oss.

Lördag morgon ska vi upptäcka att vattnet till toaletten frusit och därefter behöva kalla in byggaren som därmed ”slipper” julstöka med sin familj.

Men i övrigt fick vi upp både soffa, matbord och julgran….

Och jag hann smygspringa dagens lucka medan Fredrik återlämnade bilen. En ganska kall men superhärlig historia!

Har du också en spännande helg?

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  17 december, 2022 kl 19:10

  Inte riktigt så dramatisk men lite spännande var det att ta sig upp och ner för den isiga badstegen …

  • Svara
   Anna
   10 januari, 2023 kl 18:29

   Åhhh, vad jag längtar efter isiga badstegar. Kan någon komma och slänga bort min förkylning snart!?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.