Aktuellt

Ett grymt pass!

För ett par veckor sedan bloggade jag om en mycket märklig instruktör. I morse hade jag bättre tur!

Det är dottern som lurat iväg mig igen. 45 minuter HIIT klockan 07:15 och vi är taggade. Och lite spända. Tänk om den här instruktören också står med armarna i kors och längtar hem…

Det gör han inte.

Instruktören skapar feeling i salen redan innan vi kommer igång. Skön musik som peppar utan att vara skräning. Tant är känslig för ljud på morgonkvisten och vill vakna lugnt och fint.

Det gör jag. Fram tills uppvärmningen börjar. Sen är det inte lugnt och fint mer! Nu börjar showen.

Instruktören är den perfekta blandningen av hård och rolig. Bara med en stor portion av ödmjukhet kan man skrika till mig att lyfta armarna ”för fan” utan att jag blir tjurig och motvals. Under passet blir jag med glimt i ögat ifrågasatt om jag verkligen spänner magen, svara ja och blir därefter pinsamt motbevisad. Utan att skämmas. För han får en aldrig att känna sig dum. Eller fel.

Inte ens dottern blir förnärmad när han anklagar henne för att hålla gummibandet som en handväska.

Då och då sneglar vi på varandra och skrattar. Det här är kul. Killen är galen men kul. Övningarna är nya, utmanande och spännande. Jag som trodde jag provat allt.

Den här instruktören är så mycket motsatsen till den förra. Han står inte med några armar i kors. Han är runt och petar. Rättar till. Förklarar. Och dessutom på norrländska.

När passet är slut är vi genomsvettiga och på världens bästa humör. Vi fick en uppvisning i humor och råkade träna igenom hela kroppen i bara farten.

Bättre start på en fredag finns förmodligen inte. Längtar redan till nästa vecka!

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.