Aktuellt

Att välja bland tre dåliga alternativ

Av tre dåliga alternativ valde jag ett. Och det blev bra.

Alternativ 1. Springa innan jobbet. Behöver gå upp supertidigt för att få till det. Samtidigt som kroppen skriker efter sömn. Dessutom bara 12 timmar efter superintensiv cykelklass. Den sätter sig ALLTID i löparbenen! Betongben innan frukost låter sådär…

Alternativ 2. Springa på lunchen. Enda chansen till dagsljus. Det hade varit underbart. Om jag jobbat hemma. Bland civiliserade människor behöver man ju byta om efteråt. Och duscha. Det tar ju halva eftermiddagen! Orka…

Alternativ 3. Springa efter jobbet. Mörkt och läskigt. Risk att bli tillfångatagen av min egen soffa innan jag ens kommit ut.

Alternativ 4. Springa världens roligaste tröskelpass med Runacademy. 2 x 7 min, 2×5 min, 2x 3 min och 2 x 1 minut. Precis sånt jag älskar. Men dumt att anstränga min trötta baksida inför loppet på lördag. Alternativet får inte väljas. Även om jag vill…

Jag väljer 3:an. Ger mig ut i mörkret. Klockan är bara 17:30 men känns som midnatt. Jag inser att det inte är yxmördarna, trollen och spökena som är ute så här dags. Det är pappor med barn i cykelsitsar, tanter med hund, kvinnor på väg från jobbet. Och några tonåringar som håller på att cykla på mig för att de kollar tiktok samtidigt. Alltså helt vanligt folk. Jag är inte ens rädd.

Det är faktiskt helt fantastiskt där ute i månskenet. Fullmåne utan en enda varulv i sikte. Lika bra att vänja sig. Det tar ju typ ett halvår innan man kan frossa loss i dagsljuslöpning på vardagarna igen!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.