Aktuellt

På vift

Jag är på äventyr i Stockholm. Därav dåligt med uppdaterringar. Faktiskt kunde det slutat så illa, att det aldrig blivit några fler uppdateringar. Jag har nämligen sovit högst upp i en sovkupé design SJ, modell tidigt femtiotal…

Vi är tre kollegor som trängs i en minimal hytt, där två par skor liksom tar upp allt golvutrymme som erbjuds. Eftersom jag är yogainstruktör bedöms jag smidigast, och därmed mest lämpad för uppgiften att svinga sig upp till övre däck. Det är bara det att stegen lutar mot väggen och inte mot sängen. Väl uppe på höjderna måste jag därför kasta mig över det avgrundsdjupa hålet som skiljer stegen från sängen. Medan de två kollegorna filmar och tar kort.

Jag överlever.

Jag överlever också arbetsdagen och kvällsdoppet som följer därefter. Jag har nämligen en dejt med bästa Ingmarie. En dejt som för ovanlighetens skull innefattar bad istället för löpning.

Stockholmstemperaturen är lite svalare än den skånska och jag får bita mig lite i underläppen när jag kliver i. Det har redan blivit mörkt och ljuset från husen är helt coolt över vattnet.

Vi avrundar med en falafel innan det är dags för mig att ta mig tillbaka till hotellet. Med tunnelbana! Med Ingmaries tydliga instruktioner och uppföljning längs vägen lyckas jag helt otippat ta mig hela vägen till hotellet, utan att komma vilse!

I morgon fyller jag år. Funderar på att ge mig själv en arla löprunda i present men vetetusan om jag vågar. Tänk om jag inte hittar hem igen. Vore ju synd att missa hotellfrukosten…

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  26 oktober, 2022 kl 22:11

  Jag är så djupt impad över dina ”framsteg” i badandet. Du är så cool!!! Och ffa en fantastisk vän.
  Tack för i dag!

  • Svara
   Anna
   1 november, 2022 kl 20:50

   Det blev en höjdarkväll! Mer sånt!

 • Svara
  Hannas krypin
  28 oktober, 2022 kl 08:08

  Grattis på födelsedagen i efterskott!

  • Svara
   Anna
   1 november, 2022 kl 20:51

   Tack <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.