Aktuellt

I min löpargarderob

Min löparklädesgarderob är ett avgrundsdjupt hål. Jag behöver typ spade för att nå botten. Och av det som ligger där använder jag typ 2%. Här är några av sakerna du kan hitta i den:

 • Fyra miljoner t-shirtar från Helsingborg marathon. Finishertishor, men även allehanda träna-inför-tishor. Några svarta men mestadels vita. Till tio-årsjubilieumet ska jag kräva en rosa. Även om det inte alls hör till deras profilfärger. Men kanske en turkos…
 • En dunväst. Världens mest överskattade pryl. När fryser man så mycket om magen samtidigt som man inte fryser om armarna? Antingen blir man kokt, eller så fryser man om armarna. Funkar endast när jag är löpcoach och mest står still…
 • Trekvartstights. För att det är ett sjukt bra lagom-plagg. När det inte är för varmt och inte för kallt. Får vara kvar trots att det bara är typ jag i hela världen som använder.
 • En Goretex regnjacka. Alltså vattentät på riktigt. Och svett-tät. Användes bara vid extremt dåligt väder men just då är den ovärderlig. Max en gång per år.
 • Vintertights. Dämpar ångesten att gå ut på vintern. Fast hämmar löpsteget. Är det bara jag som springer sakta i vintertights?
 • Långa tights. Två underbara från Asics. Jättegamla men still going strong. Dock aningens genomskinliga…
 • Långa t-shirts. Jättemånga men faktiskt bara två av dem som jag tycker om. De andra har för tighta ärmar (de måste gå att dra upp!), är för korta i magen, eller för vida i halsen.
 • En rosa tur-tisha. Som längtar efter Helsingborg marathon 2023…
 • Funktionstrosor. Det tog mig 48 år att inse att sånna behövdes. Underbart ju!
 • Tre gamla löparjackor och en nästan sprillans ny svart Peak Performance jacka som är så snygg att det är synd att svettas ner den.
 • Shorts. Fem par. Varav tre är för korta för att använda om löpturen innefattar tågresa. Vill ju inte se ut som jag sitter på tåget i mina funktionstrosor…  Så jag använder mest de två i lite mer anständig längd.
 • Korta tighs. Används mest när shortsen är i tvätten.
 • Massor av finishertröjor i för tight modell men som jag inte vill slänga för att de är ett minne. Om än oanvändbart sådant.
 • Strumpor med hål på stortån.
 • Sverige-linne. För löpning på midsommar och nationaldagen.

Typ så. Vad har du i din garderob?

 

9 Kommentarer

 • Svara
  Anna T
  12 oktober, 2022 kl 07:16

  Men eller hur – väst? Snyggt men typ inget användningsområde! Lika med kortärmade stickade tröjor, med eller utan polo. Snyggt, men så svåranvänt!

  • Svara
   Anna
   15 oktober, 2022 kl 18:12

   Just det. Jag köpte en superfin människotröja. Kortärmad och stickad. Hade inget användningsområde alls. För kall på vintern och för varm på sommaren. Vem tänkte inte på det liksom???

 • Svara
  Helena
  12 oktober, 2022 kl 12:44

  Träningsdunväst har jag heller aldrig förstått poängen med. En tunn vindväst däremot… har en från Gore som jag älskar. Sjukt användbar! Egentligen en cykelväst, men who cares…

  • Svara
   Anna
   15 oktober, 2022 kl 18:13

   Ja det är en annan grej. Det har jag haft förut och det har ju faktiskt ett användningsområde. Men dunväst alltså. Antingen svettas man ihjäl över bröstet eller fryser ihjäl om armarna….

 • Svara
  Hannas krypin
  12 oktober, 2022 kl 17:58

  Älskar trekvartstights! Just nu bor jag i mina linnen och tröjor från stronger. Nya favvomärket. Jag alldeles för många träningstights som är jättegenomskinliga. Varför är det så svårt att hitta bra material?

  • Svara
   Anna
   15 oktober, 2022 kl 18:15

   Jag med. Fast jag kollade på senaste Runacademyträningen, det var BARA jag som hade trekvarts. Tur att man slutade bry sig för ungefär 20 år sen….
   Och när det gäller genomskinlighet är det ju skitskumt. Att det ens ska behöva finnas ett uttryck som squat proof :D

 • Svara
  Staffan
  13 oktober, 2022 kl 14:15

  En tunn väst använder jag hela tiden inomhus på hösten när det är för svalt för skjorta men för varm för tjockare tröja, eller som förstärkningsplagg under en jacka. Däremot sällan eller aldrig. Trekvartstights har jag bara ägt ett par, trivdes aldrig i dem och såg inte klok ut konstigt nog. Förr i tiden sprang jag alltid i korta tights, numera alltid i shorts, har snart tappat räkningen på hur många par jag har men det ryms alltid nya i roliga färger i garderoben. Vintertights håller jag med om, skönt värmande men oftast i alla fall, svårt hämmande för löpsteget. Jag letar alltid efter snygga löparjackor trots att jag redan har för många, springer väldigt sällan i bara tröjor (utom vår och sommar såklart, men höst och vinter har jag alltid jacka ytterst. Finishertröja har jag ett stort gäng av, mer eller mindre användbara. Tröjorna från Stockholm Maraton har en positiv trend och blir oftast snyggare med åren, favoriten är retrotröjan från 2019 eller årets från Adidas.

  Plagget jag har svårast att hitta ett användningsområde för är de coola armvärmare eliten ofta använder och som jag har två par av, när är de säsong för dem, en förmiddag tidigt i oktober? Har i och för sig testat en gång och kände mig rätt cool :-)

  • Svara
   Staffan
   13 oktober, 2022 kl 14:25

   Däremot sällan eller aldrig på träning skulle det stå om dunvästen.

  • Svara
   Anna
   15 oktober, 2022 kl 18:17

   Jag hittade ett användningsområde för coola armvärmare inför CPH halvmarathon. Jag skulle ha på mig dem innan start och slänga dem sen. Fast det blev aldrig så kallt att jag behövde dem, så jag lämnade in dem med väskan och har alltså kvar dem fortfarande. Till nästa lopp där t-shirt är lagom att springa i men för kallt i starten! Då får jag också känna mig cool. Tills de förpassas till soptunnan…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.