Aktuellt

Har jag blivit brunfet?

Jag badar fortfarande ute. Senast i lördags svalkade jag mig i den skånska oceanen som för närvarande håller 12-13 grader. Syftet är inte att flasha badbilder på instagram för den trenden har nog redan lagt sig. Syftet är att skaffa mig brunt fett…

Någon sa nämligen att kallbad stimulerar bildandet av brunt fett, och med brunt fett på kroppen ska man visst frysa mindre. Sanningshalten i detta har jag ingen aning om, men som jordens största fryslort greppar jag efter alla halmstrån. Och vet ni. Jag tror jag har blivit brunfet!

Det började med de långa tightsen i lördags. Det kändes fruktansvärt varmt och instängt. Jag som ALDRIG blir varm av att springa så här års. Och hur kan tyget på de 30 cm underben som skiljer trekvartstights från långa tights göra att jag typ kvävdes av min egen värme? Jag började ana oråd…

Och i morse. Klockan är 06:30 när jag går ut i den friska morgonen.  Termometern står på sju grader och jag har tunn långärmad tröja med aningens för korta ärmar, och de numera berömda trekvartstightsen.

Benen registrerar INGEN kyla över huvudtaget. De är fullständigt i balans. På överkroppen och speciellt runt handleder och händer är jag kall. Samma isande kyla som efter ett dopp. Men jag fryser inte. Det känns bara friskt. Liksom härligt.  I ett annat liv hade jag haft  vantar och jacka vid den här temperaturen. Nu tänkte jag faktiskt inte ens tanken.

Så passerar jag ett par i shorts. Och jag blir avundsjuk. DET hade känts ännu härligare.

Antingen är jag brunfet eller så är jag helt ovetandes i klimakteriet. Men jag fryser inte. Och att inte frysa är värt varenda dopp jag tagit den här hösten. Längtar redan till nästa!

7 Kommentarer

 • Svara
  Pernilla Bredolt
  18 oktober, 2022 kl 10:33

  Hoppas det funkar! Planerar kallbad imorgon. kan behöva bunkra brunfett när man kanske inte kan ha 24 grader på kontoret kommande vinter.

  • Svara
   Anna
   1 november, 2022 kl 20:46

   Jag BEHÖVER 24 grader! Annars fryser jag ihjäl. Får bada på mig lite mer brunfett och investera i supervarma kläder. Men det värsta är ändå att jag börjar snora när det är kallt inne. Sänka elpriset någon? :D

   • Svara
    Pernilla Bredolt
    2 november, 2022 kl 09:20

    Eller hur! 24 grader behövs inomhus. Håller helt med om det :)

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  18 oktober, 2022 kl 19:04

  Brunt fett är absolut en hjälp mot att frysa (och en sanning att det finns) och något du helt klart har utvecklat. Sen blir man ju beroende av de där doppen för den hormon-flusch det ger kan inte ens löpning ge! Ser fram emot nästa vecka!

  • Svara
   Anna
   1 november, 2022 kl 20:46

   Ligger efter i kommentarerna ser jag. Nästa vecka är plötsligt förra veckan men så härligt det var!

 • Svara
  Anna T
  18 oktober, 2022 kl 20:05

  Tänkte just skriva ”eller så är det förklimakteriet som börjat”, men såg sen att du redan hade det som alternativ. Lite jobbig insikt för egen del, så främmande – jag?! Tills jag inser att ja, jag är i ”den” åldern, så det är både rimligt och troligt. Men ändå. Jag?!

  • Svara
   Anna
   1 november, 2022 kl 20:48

   Ja ”den åldern” alltså. Hur kom den så fort? Hänger inte med i svängarna :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.