Aktuellt

Svaren på svaren

Roar mig med att läsa era svar på söndagens inlägg. Och respekterar naturligtvis alla människors egenheter. Men alltså marmeladen! Den måste vara under…

Kanske är det  för att jag inte älskar marmelad som jag vill ha den under. För då dämpar liksom osten sötman lite. Precis som jag behöver grädde på kakor för att det inte ska smaka så sött. Jag är mer en fettis än en sötis. Jag fattar problematiken med att marmeladskeden blir kladdig när man gojsar runt den i smöret, men det finns väl fler skedar!

Det glädjer mig ändå att det finns en rörande samsyn till att kex uttalas just kex och inte tjex. Jag hoppas era samlade svar räcker för att övertyga skåningen här hemma…

Ni verkar vara bra på att stava och det är bra. Det är jag också. Förutom när det kommer till ordet STRECK. Eller STRÄCK. Jag lär mig aldrig vilket som är vilket. Och det spelar ingen roll hur många gånger jag googlar det. Ni får ha överseende och blunda när det blir fel. Å andra sidan kommer jag aldrig förväxla DEM och DE. Sånt är jag petig med…

Får dessutom avslöja att punkt 15 kom till av en anledning. För att jag såg en Köpenhamn halvmarathon finishertröja i fönstret mittemot. Och det grämer mig att hon faktisk slog mig med 3 minuter.

Shortsen la jag på hyllan igår. När det var 11 grader och blåsigt. Det var onödigt gjort för jag svettades typ ihjäl. Därför tar jag fram dem igen och reviderar min temperaturskala för klädsel.

Tack för alla era svar. Det gjorde min dag!

 

2 Kommentarer

 • Svara
  Nina
  28 september, 2022 kl 16:38

  Jag läste just svaren på dina frågor och är helt chockerad. Jag visste nämligen inte ens att det fanns ett alternativt uttal på ’äsics’!! Aldrig hört någon säga ’ejsics’ och aldrig ens tänkt tanken att det skulle kunna vara ett alternativ :-) Utan att ha gjort en hel analys av svaren på dina frågor så verkar det till och med som att ’ejsics’ är vanligare än ’äsics’! Kan uttalet kanske bero på var man bor, precis som i fallet med kex?? Undrar om jag kommer att kunna sova i natt efter det här??

  • Svara
   Anna
   29 september, 2022 kl 20:46

   Jag tror faktiskt det heter ÄSICS. Det var därför jag frågade. För att jag inte har nört nästan någon som säger det. Och jag tycker det låter jättekrystat när jag säger det själv…
   Jag hoppas du kan sova. Jag har själv lite svårt pga så många svar om marmeladen på fel plats…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.