Aktuellt

Helsingborg marathon – night mare version

Är man störd om man drömmer om Helsingborg marathon. I så fall är jag störd…

Startskottet går och vi befinner oss högt upp i en skolbyggnad. Vi springer ner för massor av trappor innan vi kommer ut. Fortsätter över skolgården genom att följa ett tunnt kritstreck i marken. Plötsligt börjar strecket gå i cirklar, fyra varv runt en annan skolbyggnad.

De flesta löparna struntar i att springa rundor och fortsätter vidare längs strecket. Men jag är laglydig och tar mina varv. Kommer efter.

Lite senare på banan är det dags för cirklar igen. Nu är det inte ens en byggnad vi ska runda utan bara runt runt på en öppen asfaltyta. Åter igen är det bara jag som följer strecket. Tappar placeringar.

När 10 km återstår är jag återigen högt i en byggnad. Får feeling och känner mig stark. Tänker att pers borde gå. 3:22:16 är målet och jag öser.

När jag når det som brukar vara målgången kommer jag som omväxling ihåg målgesten. Sträcker armarna mot skyn, ser sådär lättad och cool ut som alla andra gör på sina målgångsbilder. Men där finns ingen fotograf!  Inga löpare och ingen publik heller.

Målet är flyttat till en närliggande idrottsplats och jag får en karta för att hitta dit. Men jag är kartanalfabet även i drömmen. Tar upp Google maps men förstår inte vilket håll jag ska hålla telefonen och vilket håll pricken är på väg.

Plötsligt kommer Fredrik på cykel och säger att målet är runt hörnet. Jag laddar för en ny målgest men hinner inte få upp händerna innan jag passerat portalen, bara två centimeter efter svängen. Sveriges vackraste målgång har blivit Sveriges kortaste, och loppet är över och förbi.

Av medaljer, guldfiltar och choklad hittar jag inget. Leds in i ett tält där belöningen ska delas ut. Men tältet är mörkt och det är omöjligt att se något!

Tar en Ramlösa som visar sig vara en öl, och kommer ut med en chokladmedalj runt halsen. Av tysk billighetschoklad!

Chocolattemedaljerna har 3:30-gruppen ätit upp. De som skippade alla cirklar och kom före…

Helsingborg marathon – the nightmare version. Behöver jag säga att det var skönt att vakna?

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.