Aktuellt

Varför första veckan i augusti är den sämsta cykelveckan…

Man kan förledas att tro att augusti är en bra cykelmånad. Precis som juni och juli. Och sista halvan är säkert det. Men alltså första veckan i augusti….  Lika bra att stanna på balkongen!

Första veckan i augusti ska liksom alla trängas på vägen ut ur Malmö. Det är förskolebarn utan trafikvett blandat med tyska par på cykelsemester. Gärna fem i bredd.  Stressade kontorsråttor trängs med tanter i badrock och när man inte trodde det kunde bli värre kommer traktorer med släp och en bit längre bort skördetröskor.

I juli är det bara tyskar med cykelväskor och tanter i badrock. I oktober bara stressade kontorsråttor. Men alltså nu. Det är allt. Ett enda stort flipperspel att ta sig ut ur stan levande.

Det gör vi dock. Det är värre på vägen hem.

När Fredrik tänker svänga höger och bromsar för en bil, fast jag tror att vi ska rakt fram och inte behöver bromsa för en bil.  Då den första reflexen säger BROMSA, medan reflexen LOSSA SKON FRÅN PEDALEN kommer minst två sekunder försent. När jag kan välja mellan att lägga mig platt framför en bil eller bumpa in i en mage. Jag väljer magen. Det är mjukast så. Fast jag sträcker nacken. Tur man inte springer med den!

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  2 augusti, 2022 kl 19:37

  Men oj! Hoppas du inte skadade dig!!!!
  Vi har reflekterat över att det är så lugnt och så FÅ människor här. men de kanske är ute och gör vägarna osäkra…

  • Svara
   Anna
   10 augusti, 2022 kl 14:24

   Nej. Fredrik var mjuk att landa på! Mest glad att han inte tappade balansen. Då hade vi hamnat i en hög :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.