Aktuellt

Två föräldrar, två svar…

Dottern undrar om hon får springa Helsingborg halvmarathon. Men svaret varierar på vem hon frågar…

Fredrik tycker idén är dålig. Svarar att hon har tränat för lite för ett halvmarathon. Att hon kan bli skadad, och att hon borde öka långsamt. Börja med att springa Yddingen 12 km i oktober. Kanske är det för att han har varit skadad sedan han själv tog sig över huvudet på Järvens stig förra året som han är så förnuftig. Så där vuxet tråkig.  Jag vet inte att han redan svarat när hon lite senare frågar mig.

Så fort jag hör ordet Helsingborg halvmarathon blir jag alldeles lycklig i själen. Av att hon vill springa. Uppleva Sveriges finaste målgång. Bli trött men orka. Få känna pirret i starten och den underbara tröttheten i mål. Klart hon ska springa.  Ja visst, säger jag. Anmäl dig direkt innan platserna tar slut.

Så det gör hon. Man lyssnar ju på den föräldern som ger det svar man vill ha. På samma sätt att man skickar swishförfrågan till den föräldern som är minst snål (nej, jag får nästan aldrig några…).

Tonåringar är kloka varelser!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.