Aktuellt

Svenskt mästerskap eller rosa tröja?

Helsingborg marathon är förutom världens bästa marathon även arrangör för det svenska mästerskapet för veteraner 2022. Och det är ju coolt. För jag är ju veteran, även om det låter mer som en gammal bil än som en glad löpare med rosa tröja…

Anyway. Att vara med i ett svenskt mästerskap låter ju jättecoolt. Även om man skulle komma sist. Det är ju något att skryta om för sina barnbarn. Men det finns en hake. Man måste springa i klubbtröja.

Min klubb har vita kläder. Det är sämsta möjliga för hejarklacken och försämrar oddsen att bli hejad på med ungefär en miljon.

Jag har en t-shirt och ett linne i klubbens färger. T-shirten är snäppet för tight och lite för tät i tyget, i fall värmen skulle bli tuff. Oskönt alltså.

Linnet har en skärning därbak som blottlägger min sport-bh och avslöjar att jag inte köpt någon ny på den här sidan seklet. Jag måste alltså shoppa. Och hinna provspringa….

Min rosa tröja är min turtröja. Jag har haft den på ALLA Helsingborg marathon utom 2017. Och då gick det jättesakta! Möjligen beroende på Ultravasan i benen, men mest troligt pga att tröjan var turkos. Och tänk om vit är ÄNNU långsammare!

Jag kan faktiskt nästan inte tänka mig att springa utan den rosa. Den rosa färgen gör sig dessutom superbra på bild tillsammans med den guldiga målgångsfilten. Tröjan är liksom så färgglad att den fått pryda både Helsingborg marathons hemsida och årets presentkort.

Helsingborg marathon

Vasd säger ni, ska jag offra tröjan för att kunna titulera mig mästerskapslöpare…?

8 Kommentarer

 • Svara
  Marina
  18 augusti, 2022 kl 20:39

  Klipp ut klubbens logga och klistra på rosa tröjan, problemet löst…

  • Svara
   Anna
   21 augusti, 2022 kl 19:47

   Smart :D

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  18 augusti, 2022 kl 20:54

  Linne ovanpå den rosa tröjan? Du kommer gräma ihjäl dig när du ser du missar en medalj bara för en rosa tröja…

  • Svara
   Anna
   21 augusti, 2022 kl 19:48

   Känns jätteknöligt. Linnet är dessutom tight och tröjan fladdrig. Medalj är ingen risk oavsett :D

 • Svara
  Maria
  18 augusti, 2022 kl 20:55

  Hade du inte en gammal rosa tröja också? Klipp ut en bit av den och lägg i fickan. Eller gör ett fint pannband av den 😜 Satsa på mästerskapet!

  • Svara
   Anna
   21 augusti, 2022 kl 19:50

   Jag har inga fickor :D Och det skär i hjärtat att ens tänka på att klippa sönder den :D. Men kanske som någon slags turban?

 • Svara
  Orienterarkarin
  18 augusti, 2022 kl 22:32

  Byt klubb till en med rosa klubbkläder, typ Lunds OK.

  • Svara
   Anna
   21 augusti, 2022 kl 19:51

   Måste man ha sånna där pösiga orienteringsbyxor då? I så fall hoppar jag :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.